Medi ambient

Un milió a Anglès per posar fi als defectes de la depuradora

L'ACA adjudica la reforma global de l'estació

L'obra exclou el col·lector amb la Cellera, parat des de fa cinc anys

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha adjudicat a l'empresa ACSA Obras y Infraestructures SA les obres de reforma global i d'ampliació de l'estació depuradora d'aigües residuals d'Anglès. Els treballs costaran 1.030.463,25 euros –el preu de la licitació era d'1.665.364,84 euros–. Les obres, que haurien de posar fi als defectes habituals de funcionament, duraran uns onze mesos i començaran a de l'abril.

Les obres se centraran a millorar “el rendiment de la decantació secundària i l'eliminació de nutrients, per tal d'assolir els valors establerts per la normativa”. La depuradora dóna servei al municipi d'Anglès, i la gestiona el Consell Comarcal de la Selva. La instal·lació té una capacitat de disseny de 4.500 m³/dia.

De tota manera, les millores de la depuradora d'Anglès, reclamades des de fa temps, exclouen l'acabament del col·lector d'aigües residuals que va des de la Cellera fins a la depuradora d'Anglès. Ahir a la tarda l'alcalde de la Cellera, Josep Serrallonga (Cellera Acció Municipal, CAM), va confirmar que la situació és la mateixa des de fa temps. El 27 de gener del 2014 els onze regidors de la Cellera van reclamar, de manera unànime, que les obres de connexió amb la depuradora d'Anglès, interrompudes el 2010, es reprenguessin.

Canvi de traçat

Serrallonga assenyala que el traçat del col·lector ha variat, cosa que obliga a expropiar terrenys. El batlle diu que s'havia fet un quilòmetre i que faltava connectar la instal·lació amb la xarxa de sanejament d'Anglès. L'ACA no ha informat de cap novetat el consistori, assenyala Serrallonga.

Amb aquesta connexió pendent, la Cellera i Amer encara aboquen els residus al riu Ter, cosa que també feien a Osor fins que a l'agost es va estrenar la depuradora.

LA XIFRA

11
mesos és el període d'execució de la millora general de la depuradora d'Anglès, que començarà a l'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia