Medi ambient

L'Audiència ratifica l'arxiu del cas del caragol poma al Delta

La sentència judicial considera que el delicte ambiental ja ha prescrit

L'Audiència de Tarragona ha ratificat l'arxiu del cas de la introducció del caragol poma al delta de l'Ebre, dictat ja fa més d'un any pel jutjat d'instrucció número 5 de Tortosa. L'Audiència considera també que el delicte que haurien comès els propietaris de l'empresa Promotora Bama, amb instal·lacions a l'Aldea que va tancar arran de l'expansió de la plaga, i Global Aquàtic Tecnologies ha prescrit i ha rebutjat els recursos d'apel·lació presentats per la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Prodelta i la Generalitat.

La sentència judicial té en compte que el mol·lusc es va introduir al Delta entre el 2004 i el 2005, per l'edat dels exemplars trobats el 2009. La interlocutòria reconeix que el delicte d'alliberament de fauna no autòctona és difícil de penalitzar perquè els perjudicis sobre l'equilibri biològic es produeixen a llarg termini, quan el delicte ha prescrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia