Infraestructures i serveis

Vilafant ja té en servei la rotonda de l'N-260

Està situada a l'encreuament amb l'accés a l'estació d'alta velocitat

La reivindicada rotonda de Vilafant es va posar en servei ahir a la tarda, en un acte presidit pel delegat del govern a Catalunya, Enric Millo. La rotonda de l'encreuament entre l'N-260 i l'accés a l'estació del TAV ha costat al voltant de 450.000 euros i s'ha construït per solucionar els problemes de seguretat viària que comportaven els prop de 10.000 vehicles diaris que passen per aquesta zona. L'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys, va viure ahir l'acte de posada en servei com un dia de gran alegria. Ella es va cuidar de recordar que els veïns havien liderat les reivindicacions per aconseguir-la l'any 2014, quan la posada en funcionament de l'estació del TAV al màxim rendiment havia posat en evidència que era urgent la construcció del giratori. “Avui no és dimecres ni són les set de la tarda. És dimarts i és un dia molt esperat per tots nosaltres”, afirmava l'alcaldessa eufòrica en el parlament que va fer a tocar de la rotonda. “A vegades Vilafant queda molt lluny de Madrid”, es queixava, i recordava aquells veïns que van aguantar dies de pluja, vent i mal temps per reivindicar, els dimecres a les set de la tarda, la construcció de la rotonda que ahir es va inaugurar. L'acte va tenir la pompositat d'altres temps, amb militars, guàrdies civils i autoritats diverses, i el tall de la cinta amb la bandera catalana i l'espanyola combinada. Al final de l'acte, el delegat va repartir trossets de cinta entre els que en van demanar. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, va donar importància a l'acte d'ahir, “tècnicament una posada en servei”. “Els governs han de tenir capacitat per escoltar allò que els veïns dels municipis els demanen perquè els governs no sempre l'encerten”, va afirmar Millo, que va venir a dir que aquella era una rotonda que havia estat estimulada per la reivindicació veïnal. “Aquest era un punt negre i hi havia risc. La col·laboració entre institucions és sempre en benefici de la ciutadania”, hi va afegir.

Millo estrena a l'Estartit el nou passeig del Molinet

El delegat del govern espanyol també va assistir ahir a la inauguració de les obres que han permès reobrir el passeig del Molinet de l'Estartit, després d'anys tancat per les esllavissades. Millo va posar l'obra com a exemple de “col·laboració entre administracions”, i va recordar que l'Ajuntament havia reforçat la muntanya i l'Estat havia refet el passeig. L'alcalde de Torroella, Josep Maria Rufí, no es va estar, però, de demanar-li que desencalli una altra assignatura pendent al municipi: el passeig dels Griells. Rufí va reivindicar que la recuperació de la platja sigui una prioritat en la campanya d'aportació de sorra, pel risc sobre els habitatges a primera línia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia