Infraestructures i serveis

La connexió del Ripollès i la Garrotxa per la via verda, l’any que ve

El projecte, planificat fa 21 anys, permetrà per primer cop circular per aquests camins de vianants i ciclistes des del Pirineu fins a la Costa Brava

Les vies verdes del Ripollès i les de la resta de les comarques de Girona estaran unides l’any vinent, i no pas aquest 2018 com s’havia previst inicialment. En el nou calendari amb què treballa la Diputació (principal soci del Consorci de les Vies Verdes) es preveu que abans de finals d’any es pugui adjudicar el projecte del tram pendent (el que va de la Vall de Bianya al terme de Sant Joan de les Abadesses) i que les obres s’executin al llarg de l’any que ve. Si finalment s’executa el 2019, hauran passat 21 anys des de la seva planificació inicial.

El tram tindrà disset quilòmetres i tindrà els extrems a l’Hostalnou de Bianya (on s’acaba el vial procedent d’Olot) amb Sant Joan de les Abadesses (on connectarà amb la ruta del Ferro i el Carbó) a través de Santa Margarida de Bianya i les valls de Sant Martí, Farró i Sant Ponç. La major part del traçat aprofitarà camins ja existents. L’enllaç a Sant Joan es farà pel pont del Planàs, a la carretera de Santigosa. El seu cost serà d’uns 1,3 milions d’euros, que es cobriran amb una subvenció del programa dels fons europeus Feder, recursos de la Diputació i dels dos ajuntaments. Aquests hauran de posar-hi 222.000 euros, repartits en tres anualitats.

Un vell projecte

Aquest any se’n compleixen vint del naixement del projecte. El desembre del 1998, el Ministeri de Medi Ambient (aleshores responsable de les vies verdes gironines) encarregava l’estudi per unir les dues vies verdes (la del Ferro i el Carbó del Ripollès i la de Bianya, que alhora està connectada amb la del carrilet d’Olot a Girona), amb la idea de fer passar el carril bici per la Via del Capsacosta i per diversos trams de l’antiga carretera que unia Bianya i Sant Pau de Segúries. No es descartava l’opció de Santigosa, que finalment va estar l’elegida. El 2003 havia d’estar acabat.

LA XIFRA

1,3
milions d’euros
serà el cost de l’obra, que paguen la UE, la Diputació i els dos ajuntaments implicats.

Un camí per a la fibra òptica

Les obres per construir aquest tram de via verda entre la Vall de Bianya i Sant Joan de les Abadesses s’aprofitaran per deixar instal·lats els tubs per on passaran els cables de la fibra òptica, segons les previsions de la Diputació. La mateixa operació s’aplicarà a la futura via verda que creuarà el Pla de l’Estany, als trams en què encara no hi hagi soterrat l’eix troncal de la fibra òptica. La instal·lació posterior dels cables anirà a càrrec de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona