Finalitza la rehabilitació de les façanes interiors de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès

Aquest matí representants de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès, d'INCASÒL, de l'empresa constructora i l'arquitecte responsable del projecte han signat l'acta de finalització de les obres de restauració de les façanes interiors de l'edifici.

L'obra ha tingut un cost de 284.560 euros i s'ha basat en un projecte de l'arquitecte Jordi Parcerisas. Els promotors són l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès, la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge, i l'Institut Català del Sòl, dins del programa de la Generalitat “Reviure les velles ciutats” que té per objectiu frenar el deteriorament progressiu dels nuclis antics i els entorns monumentals de diferents poblacions de Catalunya.

L'obra ha consistit en la rehabilitació de totes les façanes de l'edifici de l'Ajuntament que no donen a la carretera de Ribes, per tornar-les al seu estat original. Aquestes façanes són de paret de maó ceràmic massís, amb acabat estucat, amb diferents esgrafiats i relleus. Les fusteries són de fusta pintada. Els acabats són de maó, i formen dibuixos, o de ceràmica vidriada.

Els criteris que s'han aplicat en la seva restauració són els que estableix el Pla especial de protecció, és a dir, tornar totes les façanes al seu estat original. Per això, com a actuació prèvia es va estudiar de manera acurada la composició dels estucats i esgrafiats existents, i es van extraure mostres de les rajoles vidrades i altres elements decoratius que s'havien de refer, amb el màxim respecte dels originals.

L'Ajuntament és en un edifici modernista projectat per l'arquitecte Albert Juan i Torner i construït l'any 1912 per a ús de l'Ajuntament i les escoles municipals. Se'n va dur a terme la restauració i reforma per adequar-lo a la seva funció actual d'ajuntament els anys 1984-1986, seguint un projecte dels arquitectes Lluís Cuspinera, Vicenç Oliveras i Joan Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.