El PSC no hi assistix perquè és «un acte d'aparador»

A l'acte unitari per reclamar millores a l'estació de l'Aldea i al conjunt de la xarxa ferroviària de l'Ebre es va trobar a faltar ahir la presència tant dels alcaldes, diputats i senadors socialistes com la dels directors de serveis territorials del PSC, entre ells el coordinador d'Acció Territorial del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que va ser l'absència més notòria tenint en compte el tema de l'acte. La federació XVI del PSC a les Terres de l'Ebre va justificar la seua absència amb una nota en què deixa clar que «és un partit amb una clara voluntat de govern» i que «els socialistes són els primers a reivindicar la millora de les infraestructures ferroviàries» a les Terres de l'Ebre. A més, destaquen que han incorporat una esmena de 300.000 euros en el pressupost de l'Estat del 2009 per fer un estudi informatiu que permeti transformar l'estació de l'Aldea en l'estació central de l'Ebre, amb una terminal de mercaderies que doni servei als polígons industrials de l'entorn. «És un tema prioritari en l'agenda del Departament de Política Territorial de la Generalitat i el Ministeri de Foment», asseguren, i precisen que tant el senador Joan Sabaté com la diputada al Congrés Lluïsa Lizárraga es reuniran al juny amb la secretària general d'Infraestructures, Immaculada Rodríguez, per fer un seguiment del tema. A més, en la nota es clou que el PSC «aposta per treballar» i «defuig dels actes electoralistes i d'aparador que no aporten solucions per a l'interès de la gent del territori».

L'absència dels socialistes va ser minimitzada pels alcaldes convocants de l'acte d'ahir. «L'important és que hi som la majoria d'alcaldes i representants territorials i del teixit econòmic i social», va dir l'alcalde d'Amposta, Manel Ferré. «Entenc que, tot i que no hi han assistit, defensen el mateix», hi va afegir el de Tortosa, Ferran Bel, que va anar una mica més enllà: «No voldria pensar que a algú li van estirar les orelles per l'acte de Gandesa», va insinuar.

Els que sí que hi van assistir, a més dels diputats Marta Cid (ERC) i Joan Bertomeu (PP), i el senador Pere Muñoz, van ser els directors territorials de servei d'ERC i ICV i el delegat territorial del govern a l'Ebre, Lluís Salvadó, que va ser un dels que van intervenir en els parlaments centrals. Salvadó va posar èmfasi en el fet que «aquest acte no va en contra de ningú, sinó que és un acte contra la resignació i ha de servir per reforçar els serveis i la qualitat de vida dels ciutadans de les Terres de l'Ebre». Salvadó hi va afegir que l'estació de l'Aldea és «el símbol de la mancança històrica d'infraestructures ferroviàries del territori».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona