Infraestructures

Nova manifestació a Alacant per a demanar la Línia 2 del TRAM

Centenars de persones van recórrer les vies del tramvia a peu, entre Sant Vicent i Alacant, per tal de demanar la seua posada immediata en funcionament i que siga gestionada directament per la Generalitat

La situació de la Línia 2 del TRAM d'Alacant ha aconseguit situar-se ja a l'epicentre de les crítiques a la Generalitat des de l'Alacantí. Si ahir eren centenars les persones que es van manifestar per a demanar que aquesta infraestructura —les obres de la qual estan finalitzades fa més d'un any— es pose en funcionament, fa uns dies, les primeres declaracions públiques als mitjans de comunicació del nou rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, anaven en aquest mateix sentit i és que, aquesta línia no és només important perquè ha d'unir el centre d'Alacant amb els barris de la zona Nord i Sant Vicent del Raspeig, sinó que és també la responsable de donar servei al Campus de la Universitat d'Alacant, on cada dia acudeixen més de 30.000 persones.

La manifestació d'aquest dissabte, convocada per la Plataforma per la Mobilitat Sostenible i recolzada pels diferents partits i sindicats, com UGT, CCOO, el Partit Socialista o Esquerra Unida, a més de Compromís, que va acudir a la protesta amb la seua diputada per les comarques d'Alacant, Mireia Mollà i el portaveu a Alacant Tomàs Mestre.

Precisament aquesta última, va manifestar la seua indignació “perquè la Generalitat mantinga paralitzada una infraestructura que ha costat més de 100 milions d'euros i que ha de donar servei bàsic als veïns de la zona nord d'Alacant, als de Sant Vicent i també als estudiants”. Mollà va recordar que el manteniment de la línia, que encara no ha estat licitada, costa a les arques públiques 25.000 euros cada mes, una situació incomprensible que es dona perquè el govern del PP ha decidit privatitzar la gestió de la línia “assegurant uns beneficis a l'empresa que l'explote del 6 per cent”.

Mestre, per la seua banda, va lamentar la “pèssima gestió del govern del PP que no pensa en les persones”.

Els diferents veïns i col·lectius que van participar a la marxa dubten que el TRAM circule entre Alacant i Sant Vicent aquest any, com assegura la Generalitat i és que aquesta seria “l'enèsima” data incomplerta sobre la seua posada en funcionament.

Reivindicació

B.Vidal

No és aquesta la primera protesta que s'organitza per a exigir que la Línia 2 del TRAM comence a funcionar i és que, des de que fa més d'un any, van finalitzar les obres i l'ex president Camps, va fer el viatge de proves —no va ser l´únic—, s'han succeït les reivindicacions per a que comence a donar servei, una situació que la Generalitat ha respost amb promeses de licitació o entrada en funcionament que han estat sistemàticament incomplertes.

La coalició Compromís ha estat un dels col·lectius més actius en aquesta reivindicació, i en aquesta línia ja duen recollides més de cinc-centes signatures exigint que comence a funcionar la Línia 2 del TRAM i tampoc no ha estat aquesta la seua primera protesta. Fa poc més d'un més, els Joves de Compromís, van batejar aquesta línia com a el “Monorail d'Springfield”, en referència a un capítols d'aquesta popular sèrie de dibuixos americana en el que un estafador construeix un monorail que no funciona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.