Infraestructures

L'ajuntament de Tavernes no comprarà la casa de les Indalècies

La intenció inicial era adquirir l'immoble però l'escàs marge de maniobra que té a hores d'ara el consistori valler per a fer inversions fa l'operació inviable

L'Ajuntament de Tavernes havia mostrat la seua intenció d'efectuar la compra de la casa de les Indalècies, una previsió iniciada en l'anterior legislatura i que serviria per a adquirir patrimoni. Al novembre de l'any 2011, l'Ajuntament va concertar un préstec de 5,7 milions d'euros i es va preveure una partida d'un milió d'euros per a la compra i rehabilitació de l'immoble, actualment declarat en estat de ruïna.

Encara que aquest import per a la compra i rehabilitació de la casa de les Indalècies està consignat en el pressupost, els diners no es troben físicament en la caixa de l'Ajuntament. Açò és perquè en el moment que s'ingressaren els 5,7 milions provinents del préstec es gastaren immediatament en altres despeses de l'Ajuntament. A més, la necessitat de liquiditat municipal va obligar el consistori a elaborar i aprovar un pla d'ajust de sanejament i equilibri econòmic el març passat, acceptat i aprovat també pel govern central, i que impedeix a l'Ajuntament efectuar inversions d'esta envergadura a curt i mitjà termini. Per tant, la compra no entra dins de les possibilitats econòmiques de l'Ajuntament.

L'Ajuntament ha pres la decisió de ser prudent a l'hora de marcar la prioritat de les inversions, i més quan està esperant la resolució del pagament de 2,4 milions d'euros a l'empresa concessionària de l'aparcament municipal del passeig del País Valencià, les despeses derivades de l'endeutament municipal i, especialment, les possibles despeses derivades de plans d'ocupació o serveis socials.

Mitjançant un decret de l'Alcaldia, l'Ajuntament ha notificat la decisió als propietaris de l'immoble perquè puguen escollir entre la rehabilitació de la vivenda o l'enderrocament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.