Infraestructures

Els veïns de Montfullà volen una variant sud a Bescanó

L'entitat protectora del parc urbanitzat sosté que el projecte pel nord augmenta la contaminació acústica i lumínica que pateixen

Proposen fer dos túnels, un de fals, que travessin la muntanya

L'entitat de conservació del parc urbanitzat de Montfullà ha presentat al·legacions al projecte de construcció d'una variant pel nord de Bescanó, i hi proposa una alternativa pel sud. L'entitat proposa que l'anomenada carretera de la vergonya (N-141e), al tram que transcorre per Bescanó, es mantingui fins a la recta de Vilanna. En aquest punt, al Turó dels Cavalls, volen que passi pel sud en la línia que separa la plana de la muntanya. Per evitar l'impacte que causaria aquesta nova via, proposen que tot el tram es cobreixi amb un fals túnel fins a l'altura de la zona esportiva de Bescanó, a tocar del camp de futbol. Des d'aquest lloc l'alternativa que presenten hauria de ser un túnel normal que travessés les muntanyes.

El túnel del nou vial aniria a sortir a la zona de Sant Roc i enllaçaria amb el camí dels Carlins, per connectar amb el municipi de Salt, a l'altura de l'Espai Gironès, prop de l'enllaç sud de l'autopista AP-7. Segons l'entitat promotora d'aquesta alternativa sud de la variant, el trajecte representaria una “pràcticament nul·la” contaminació acústica, visual, lumínica, paisatgística i mediambiental.

Les al·legacions

No és el cas de les dues alternatives que la Generalitat va posar a informació pública i que passaven pel nord del Ter, entrant al municipi de Sant Gregori, i que tornava al sud del riu travessant part de l'extrem occidental de Salt, per l'espai protegit de les Deveses i desembocant a la recta de Montfullà, molt a prop del parc urbanitzat. Recorden, a més, que els traçats proposats per la Generalitat passen “per tota una zona inundable”. Per l'entitat, les dues alternatives pel nord (molt semblants entre elles) causarien un impacte “greu” al medi natural, i també al nucli urbà de Montfullà i el parc urbanitzat. L'orografia del parc, a més, situada en el vessant de la muntanya per la base de la qual es vol fer passar la variant, és considerada pels veïns com una zona especialment sensible als elements contaminants que se'n derivin.

Consideren que el Departament de Territori i Sostenibilitat “no té en compte la realitat del nucli urbà de Montfullà ni del seu parc”. El projecte tindria des del seu punt de vista un impacte “negatiu, directe, acumulatiu a mitjà i llarg termini, permanent, irreversible, irrecuperable, continu, localitzat i pròxim a l'origen”. Avisen que els nivells sonors són superiors als recomanats per l'Organització Mundial de la Salut.

LA XIFRA

87
habitatges
unifamiliars hi ha al parc urbanitzat de Montfullà, entitat que ha presentat les al·legacions

LA DATA

15.4.2014
va acordar
la junta de delegats de l'entitat presentar al·legacions al projecte de construcció d'una variant

LA FRASE

[L'alternativa sud] representa pràcticament una nul·la contaminació acústica, visual, lumínica i paisatgística


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona