Infraestructures

L'aeroport de Lleida espera 2.000 israelians en un any

La companyia Arkia, la segona del seu país, ja ha programat 20 vols per a aquest estiu i comença la venda dels viatges

Promoció lleidatana a Israel per atreure més turistes amb destinació al Pirineu

La companyia Arkia començarà el 27 de juny els vols entre Tel-Aviv i l'aeroport de Lleida-Alguaire. Orly Peleg, directora comercial d'aquest operador turístic, el segon més important d'Israel, va concretar que ja s'han programat 20 vols a l'estiu (deu d'anada i deu de tornada) i 20 més per a l'hivern que ve, amb els quals esperen que uns 2.000 israelians visitin Lleida i el Pirineu.

La companyia ja ha començat la comercialització dels vols i d'entrada ofereix viatges d'anada i tornada; vols més lloguer de vehicles, que és l'opció amb més demanda, i viatge amb ruta inclosa. Aquest darrer paquet turístic inclou visites a espais com ara el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l'Alt Pirineu o Montgarri, a la Val d'Aran.

Orly Peleg va anunciar que, si aquesta primera campanya funciona com esperen, l'any vinent ampliaran l'oferta amb més avions i vols a Lleida.

L'inici dels viatges anirà acompanyat d'una campanya de promoció de Lleida a Israel que lidera la Diputació de Lleida amb una inversió de 60.000 euros. La campanya inclou l'edició de 20.000 revistes amb l'oferta turística de Lleida, la inserció de publicitat en pàgines web d'Israel o la instal·lació de tanques publicitàries a l'aeroport de Tel-Aviv. També hi haurà anuncis de televisió i la visita d'un grup de periodistes israelians.

Aquest projecte es vol vincular a la senyalització de quatre rutes que també impulsa la Diputació al Pirineu i que recuperen els itineraris que van seguir els jueus que fugien de la persecució nazi i l'Holocaust des de França. El president provincial, Joan Reñé, va anunciar que al juny ja seran operatives aquestes noves rutes.

Ricard Font, secretari de mobilitat del govern, va destacar que la cooperació entre institucions permet generar més activitat a l'aeroport d'Alguaire i espera nous projectes d'operadors turístics i en transport de mercaderies. Font va recordar que Lleida-Alguaire supera catorze aeroports estatals d'Aena.

La posada en marxa d'aquests vols, que a l'estiu coincidiran amb els habituals a Palma, Menorca i Eivissa, requerirà un reforç policial a l'aeroport, ja que Israel no és un país europeu ni entra dins l'espai Schengen. Per tant, la vigilància, els controls d'arribada i sortida i, sobretot, de passaports es completaran d'acord amb la normativa comunitària i també amb les mesures de seguretat que la mateixa companyia Arkia ha previst.

LA DATA

27.06.14
Inici dels vols
entre Tel-Aviv i l'aeroport de Lleida-Alguaire; s'han programat 20 vols per a l'estiu i 20 més per a l'hivern.

LA XIFRA

16.000
visites d'israelians al Pirineu de Lleida
hi va haver el 2013, d'un total de 300.000 que hi va haver a Catalunya.

LA FRASE

Aquest projecte només és la punta de l'iceberg en les relacions entre Lleida i Israel
Joan Reñé
President de la Diputació


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.