Infraestructures

El baixador ferroviari de Bellissens de Reus donarà servei a 3.000 persones

El projecte estarà redactat d'aquí a un any, en espera de la negociació política amb Foment

Font afirma que és l'estació “prioritària” del Camp

L'Ajuntament de Reus i la Generalitat van presentar ahir l'estudi de la nova estació de tren Reus-Bellissens, un pas més per aconseguir que el Ministeri de Foment prioritzi aquesta obra. Segons el Departament de Territori i Sostenibilitat, la nova instal·lació ferroviària, situada a 4 quilòmetres tant de l'estació de Reus com de la de Vila-seca, pot arribar a donar servei a 3.000 viatgers, “incrementant en un 100% l'ús de les rodalies al Camp de Tarragona”, segons va explicar el secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font.

El projecte comporta una inversió estimada de 15 milions d'euros, que hauria de finançar el Ministeri de Foment. Una vegada aconseguida la unitat al territori, ara comença la part més complicada: negociar amb Madrid.

Font va assegurar que d'aquí a un any la Generalitat tindrà enllestit el projecte constructiu del baixador, en un procés paral·lel amb Foment per tal que prioritzi l'equipament. La inversió es repartirà entre la reforma de les vies, la construcció d'un edifici i l'adequació de l'entorn. L'objectiu és que cobreixi una població de 45.000 persones, a més de l'hospital de Sant Joan, el Tecnoparc i el campus Bellissens. Font va afirmar, a més, que aquesta estació “és la prioritària” al Camp de Tarragona.

L'alcalde, Carles Pellicer, va presentar l'estudi acompanyat dels portaveus del PSC i del PP, així com del president de la Cambra de Comerç, el president de la Federació d'Associació de Veïns de Reus i el president del comitè d'empresa de l'hospital de Sant Joan.

LA XIFRA

15
milions d'euros
seria la inversió estimada que hauria de fer el Ministeri de Foment per aquest baixador.

LA FRASE

S' incrementaran en un 100% les rodalies al Camp de Tarragona
Ricard Font
secretari d'infraestructures i mobilitat de la generalitat

Confiança en Ryanair a l'aeroport

El 97% dels passatgers de vols xàrter i el 72% dels de baix cost que aterren a l'Aeroport de Reus s'allotgen al territori i hi generen directament uns 2,7 milions de pernoctacions anuals, segons es va avançar ahir en la reunió de la taula estratègica de l'aeroport. Les institucions representades en l'organisme es van mostrar confiades que Ryanair incrementarà la seva operativa a les instal·lacions del Baix Camp el 2016, ja que aquesta temporada d'estiu l'aerolínia de baix cost hi ofereix set rutes –la meitat que el 2014–. El motiu de la baixada és la manca d'avions, segons Ryanair, que espera resoldre la situació l'any que ve, quan rebi els 40 nous Boeing 737 que té encarregats.“Hem aconseguit una certa diversificació del mercat i no depenem del monocultiu de Ryanair”, va declarar Font, que va recordar que de les 7 destinacions suprimides per Ryanair, 5 es podran fer amb altres companyies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia