Infraestructures

Atac informàtic a l'Ajuntament de Besalú

Una part de la informació destruïda encara no s'ha pogut recuperar

L'Ajuntament de Besalú s'ha vist obligat a renovar el seu programari després que un atac informàtic amb un virus va destruir la informació que hi tenien guardada, una part de la qual no s'ha pogut recuperar. Aquest darrer material consisteix en documents i dades de caràcter molt variat, segons el consistori, i correspon a la informació que no havia entrat en l'última còpia de seguretat automàtica abans de la intrusió del virus. “Ha suposat un bon maldecap en l'àmbit intern, però els ciutadans no han notat res, ja que s'ha anat fent la feina amb normalitat”, assegurava ahir la regidora Fina Surina.

La inversió per al nou programari, així com un nou servidor –que començaran a instal·lar aquest mes–, s'ha pressupostat en 17.000 euros. Per tal de respondre a aquesta despesa imprevista, l'Ajuntament ha demanat una ajuda econòmica a la Diputació. A partir d'ara, el programari d'aquest Ajuntament estarà dotat dels sistemes de seguretat més potents del mercat.

El ciberatac de què ha estat víctima la casa de la vila de Besalú va tenir el format d'un correu enviat per algú que es va fer passar per Correus. En obrir-lo, el receptor es va trobar un missatge en què s'exigia un rescat a canvi de no fer malbé els arxius. Davant de l'amenaça, el consistori va demanar assessorament als Mossos d'Esquadra, que van recomanar no accedir al xantatge. En qualsevol cas, la destrucció dels arxius ja s'havia executat abans que la víctima hagués pogut respondre.

‘Invoice'

“Esperem que el nostre cas serveixi perquè tots estiguem més alerta”, diu Surina. Precisament aquesta setmana s'està alertant d'uns correus amb la paraula invoice seguida d'uns números en l'enunciat.

LA XIFRA

17.000
euros
és el que li costarà, a l'Ajuntament de Besalú, la renovació del programari i del servidor.

LA FRASE

Ha suposat un bon maldecap en l'àmbit intern, però els ciutadans no han notat res
Fina Surina
REGIDORA DE L'AJ. DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia