Pas definitiu per reactivar Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses
L'Ajuntament adjudica l'ampliació de l'edifici annex per encabir-hi els serveis d'allotjament i restauració
Es tracta de l'espai més emblemàtic del poble
La rehabilitació de l'emblemàtica ermita i masia de Sant Antoni de Sant Joan de les Abadesses avança. L'Ajuntament ha adjudicat la segona fase dels treballs, que ja s'han iniciat i que serviran per a l'ampliació de l'edifici annex, perquè es pugui utilitzat com a allotjament i perquè hi pugui funcionar un negoci de restauració. La primera fase dels treballs ha permès consolidar l'estructura de l'edifici existent. Aquesta segona fase comportarà l'ampliació en direcció est, per darrere de la construcció original, que mantindrà el seu protagonisme característic al cim de Sant Antoni i continuarà essent un referent visual al paisatge del municipi i d'aquell sector de la comarca del Ripollès.
La nova construcció, d'uns 600 metres quadrats, aprofitarà la diferència entre la cota de la casa i la feixa més baixa per fer-hi l'accés a una planta subterrània dedicada a serveis i instal·lacions generals.
Aquest espai també estarà connectat amb la casa per un muntacàrregues i una escala interior. Part del nou edifici inclourà l'entrada al vestíbul i la recepció de la casa, a més d'una sala polivalent. L'ampliació es farà com una continuació de l'edifici antic. Les obres tenen un cost de mig milió d'euros que es finançaran amb recursos propis i amb subvencions de la Diputació de Girona, i s'enllestiran al llarg d'aquest any.
La masia de Sant Antoni, immoble en què s'intervé, es va construir al segle XVIII i va tenir l'ús de casa de pagès fins a mitjan segle passat, quan es va convertir en un restaurant i fonda. El negoci va haver de tancar el 1997 a instàncies del Departament de Salut de la Generalitat.