Infraestructures i serveis

Castell-Platja d’Aro posa a prova un bus de transport social

El municipi i Sarfa posen a prova fins al gener un servei gratuït però d’ús limitat als usuaris que n’acreditin la necessitat amb un carnet

Circularà els dijous i divendres, amb parades als tres nuclis

La regidoria de Serveis Socials i Salut Pública de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i el grup Moventis-Sarfa van donar el tret de sortida ahir a un nou servei de transport social al municipi, batejat com a Xarxa Bus, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels ciutadans unint els tres nuclis urbans –Castell d’Aro, Platja d’Aro i s’Agaró– amb un sistema de transport públic i gratuït. D’entrada, circularà només dos dies a la setmana –dijous i divendres– durant un període de prova de sis mesos –fins al 5 de gener del 2018–. S’adreça a persones amb dificultat de mobilitat, sense vehicle propi o que no tenen recursos econòmics per utilitzar altres sistemes de transport públic o privat. Superada la fase de proves, totes dues parts decidiran si té continuïtat o si cal ampliar-lo a més dies a la setmana.

Caldrà carnet d’usuari

Els dies que hi hagi servei, el vehicle –amb capacitat per a tretze viatgers, un dels quals amb mobilitat reduïda– circularà en franges de matí i tarda –de 10 a 14 h i de 15 a 20 h– i farà un recorregut amb onze parades als tres nuclis urbans. Enllaçarà equipaments com ara la casa de la vila, el Centre Cívic Vicenç Bou, la Casa Lila, l’aparcament de la Masia Bas (on es fa el mercat municipal cada divendres), el CAP, el centre de distribució d’aliments, el despatx dels Serveis Socials, l’estació d’autobusos i la seu de la policia local, a Platja d’Aro, mentre que la parada de s’Agaró s’ha situat davant Ca la Generosa (als estudis de Televisió Costa Brava) i la de Castell d’Aro, davant l’oficina d’atenció ciutadana. Per ser beneficiari del servei caldrà un carnet per a empadronats al municipi jubilats, pensionistes o amb un grau de discapacitat mínima del 33%, membres de famílies monoparentals o nombroses i amb ingressos inferiors a 8.471,40 euros anuals. També el podran fer servir estudiants empadronats quan la unitat familiar tingui uns ingressos inferiors a 1.500 euros mensuals i tots aquells residents que n’acreditin la necessitat davant els Serveis Socials municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona