Els TAV entre Barcelona i Madrid amb parades reduiran fins a 8 minuts el temps del viatge

A partir de l'1 de febrer, els TAV que enllacen l'estació de Sants amb la d'Atocha i que paren a Tarragona, Lleida i Saragossa reduiran el temps del viatge entre 5 i 8 minuts, segons informava ahir el Ministeri de Foment. El temps del viatge dels trens directes entre Barcelona i Madrid, però, continuarà sent de 2 hores i 38 minuts.

L'Adif, l'ens gestor que s'ocupa del manteniment de la infraestructura ferroviària, va explicar que la reducció del temps de viatge dels TAV entre Barcelona i Madrid amb parades està derivada de l'optimització de la infraestructura ferroviària. L'Administrador d'Infraestructures va afegir-hi que «és com el rodatge d'un cotxe. És a dir, obeeix als ajustaments regulars que es van realitzant en els recorreguts dels trens dos anys després de l'inici de les circulacions comercials».

Mentrestant, Adif continua fent proves per a l'homologació i posterior posada en marxa del sistema de senyalització RTMS 2. Aquest nou sistema de senyalització, a banda de dotar de més fiabilitat el trajecte, també hauria de permetre incrementar la velocitat per sobre dels 300 km/h, que és la màxima velocitat a la qual ara poden anar els TAV.

Més trens

A banda d'aquesta millora del trajecte de fins a 8 minuts per als TAV amb parades, el Ministeri de Foment també va anunciar que hi hauria dues freqüències de pas més dels trens d'alta velocitat a primera hora del matí dels dies laborables. En sentit Barcelona-Madrid, el primer tren sortirà de Barcelona a les 6.40h, pararà a Saragossa a les 8.09h, i arribarà a Madrid a les 9.32h. En sentit contrari, Madrid-Barcelona, la sortida d'Atocha serà a les 8.15h, arribarà a Saragossa a les 9.34h i finalment pararà a l'estació de Sants a les 9.34h.

Dues incidències provoquen retards de 25 minuts a la C4 i de 20 a la C1

Els trens de la línia C4 de rodalies, que enllaça Sant Vicenç de Calders i Manresa i viceversa, van registrar ahir al matí retards de fins a 25 minuts com a conseqüència d'una avaria d'un tren de mercaderies. El tren es va espatllar a l'estació de Sabadell Sud, cosa que va provocar que els combois circulessin per via única des d'aquesta estació fins a la de Cerdanyola. Un cop retirat el tren avariat, aquesta línia va recuperar la normalitat. A la tarda, com a conseqüència d'un atropellament prop de l'estació de Cabrera de Mar, els trens de la C1, que uneix Molins de Rei amb Maçanet i viceversa, també van haver de circular per via única entre Vilassar i Mataró. La incidència va provocar retards de 20 minuts en aquesta línia des de les 2 del migdia fins a les 4 de la tarda, quan els trens van anar recuperant la seva freqüència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.