Infraestructures i serveis

municipal

Almenar engega la seva pròpia companyia elèctrica

La societat municipal vendrà l’energia que genera la central elèctrica situada al Pont del Molí del poble

Electricitat d’Almenar té ja 1.857 clients i espera augmentar-ne el nombre durant l’exercici vinent

Almenar (Segrià) ha posat en marxa la seva pròpia companyia elèctrica. Electricitat d’Almenar, una societat de capital 100% municipal, té com a missió la comercialització d’energia elèctrica.

Aquest cap de setmana es va presentar la nova empresa, destinada a vendre l’energia produïda a la central elèctrica municipal situada al Pont del Molí. La presentació va anar a càrrec de Teresa Malla, presidenta de la nova societat i alcaldessa d’Almenar, i de Santi Cornet, gerent d’Electricitat d’Almenar (EDA), els quals van explicar que els principals trets de l’empresa, que passen per “l’atenció al client de manera directa i personalitzada” i, sobretot, pel fet que una part dels ingressos revertiran en el municipi.

Cornet va incidir en els avantatges que representa per al client “disposar d’una empresa de proximitat que pot donar un servei directe i personalitzat al consumidor les 24 hores del dia” i va explicar també que els beneficis econòmics revertiran en el municipi mateix, perquè es destinaran, d’una banda, a patrocinis de tipus cultural i esportiu, i, de l’altra, a millorar equipaments i serveis públics, com és l’enllumenat del poble.

Electricitat d’Almenar ja dona feina directa a cinc persones i a altres set professionals del municipi o de la comarca de forma indirecta.

La nova societat comercialitzadora d’energia elèctrica deriva d’una empresa anterior que era alhora distribuïdora i comercialitzadora i que té els seus orígens ara fa gairebé un segle.

La llei del sector elèctric del 2013 obligava a la separació entre la distribució i la comercialització, la qual cosa va portar EDA a crear una empresa per a cada un d’aquests dos àmbits. La novetat que comporta aquesta nova etapa és l’especialització i el fet que es vol obrir molt més per créixer. I és que actualment la societat municipal ha assolit ja els 1.857 clients, tot i que l’objectiu amb vista al 2018 és incrementar aquesta xifra amb consumidors de dins i de fora del municipi. Cal tenir en compte que el municipi d’Almenar té poc més de 3.500 habitants.

La central elèctrica del poble es va inaugurar el 1928 per tal de proporcionar energia elèctrica amb força hidràulica del canal de Pinyana. Anualment produeix uns nou milions de quilowats/hora.

LA XIFRA

12
treballadors
té ja Elèctrica d’Almenar (EDA), dels quals cinc són directes i altres set empleats indirectes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona