Serveis

serveis

Endesa amenaça amb tallar la llum a Òrrius si no paga

La Generalitat va evitar que la companyia tallés el subministrament a la població per un deute de 18.000 euros

Governació anuncia ajuts per als ajuntaments que no puguin pagar serveis bàsics

Endesa va amenaçar amb tallar el subministrament elèctric a l'Ajuntament d'Òrrius, al Maresme, a causa del deute que l'Ajuntament manté amb la companyia i que, segons diverses fonts consultades, puja a 18.000 euros. La intervenció del Departament de Governació de la Generalitat va ser decisiva per evitar que alguns punts d'aquesta població es quedessin totalment a les fosques a mitjan març a causa de les dificultats econòmiques del consistori. Ahir, cap membre del govern municipal d'Òrrius (CiU) no va voler donar detalls sobre uns fets que “no van anar a més i són una cosa passada”.

Fonts de Governació van confirmar ahir que el Departament de Vicepresidència va rebre una trucada de l'Ajuntament d'Òrrius el dia 11 de març, en què un responsable del consistori alertava que Endesa els havia donat “un ultimàtum” per pagar el servei de la llum, i que s'amenaçava amb interrompre el servei elèctric. Va ser llavors quan l'administració catalana va intervenir en l'assumpte, perquè el municipi no es quedés a les fosques. “Es va comunicar a la companyia que a finals d'aquest mateix mes podria cobrar les factures, perquè l'Ajuntament tindria els diners”, van comentar des de Governació. De fet, les mateixes fonts van assenyalar que va ser la Direcció General d'Administracions, a través del seu director general Joan Canyada, que va parlar amb la direcció d'Endesa per calmar els ànims i poder reconduir la situació. Òrrius feia temps que esperava cobrar una subvenció de la Generalitat per poder afrontar despeses urgents com aquesta. De fet, les mateixes fonts van assegurar que Governació té la intenció de destinar un fons per ajudar tots aquells ajuntaments amb dificultats per poder fer front a serveis bàsics municipals, com podrien ser la llum, o l'aigua, entre d'altres. Tot i assegurar que el fons es podria activar la setmana vinent, des del departament no es va poder concretar quin en seria el pressupost, ni quants consistoris se'n podran beneficiar.

Un poble tranquil

Òrrius és el municipi més petit de la comarca del Maresme. Està situat entre Argentona i la comarca del Vallès Oriental i compta amb uns 600 habitants. Per arribar-hi s'ha de passar per una carretera de corbes sinuoses. Un dels principals reclams del poble és el seu pessebre vivent, que cada any aplega milers de persones vingudes d'arreu per admirar un muntatge en què participa tot el poble.

LA DATA

11.03.2011
Òrrius alerta
la Generalitat que Endesa és a punt de tallar-li el subministrament elèctric.

Mai s'ha tallat la llum a un consistori

D'altra banda, la companyia elèctrica Endesa va manifestar que “mai no s'ha arribat a tallar la llum a un consistori”. Tot i això, l'empresa sí que va afirmar que s'ha estat a punt de fer en moltes ocasions. Endesa va explicar que són “reiterades” les vegades que s'ha estat a punt de fer un tall de llum en les administracions, “i no només a les locals”, va puntualitzar l'empresa. Endesa a més també va comentar que abans de procedir al tall del subministrament se segueix un protocol d'avisos i es posen facilitats per poder pagar les factures. Amb tot, des d'Endesa es va remarcar que“mai no es faria un tall de llum que pogués afectar els serveis bàsics d'un municipi”. Per la seva banda, el Departament de Governació va manifestar que el cas d'Òrrius “és excepcional”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.