Serveis

Argentona recuperarà el transport cap a Granollers

La Generalitat s'avé a resoldre el problema després d'haver retallat el servei de la freqüència de pas dels autobusos

S'estudien fórmules com fer alguns viatges en taxi pagant el bitllet normal

Argentona sembla que podrà recuperar el servei públic de carretera per connectar amb Granollers passant per la Roca del Vallès. Així ho va manifestar ahir l'alcalde del municipi, Eudald Calvo (CUP), després de la reunió amb el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, on se li van exposar les queixes del municipi maresmenc per haver passat de disset expedicions diàries de viatges amb autobús fins a Granollers a només tres per dia.

“S'han obert a resoldre el problema –la Generalitat– i ara hem de presentar nosaltres les propostes juntament amb la Roca del Vallès”, va explicar Calvo després de la reunió. Segons l'alcalde, aquestes propostes passarien per, d'una banda, tornar a disposar de més autobusos per anar a Granollers a les hores de màxima afluència de viatgers, i de l'altra, estudiar fórmules per possibilitar la connexió entre les dues poblacions en les franges horàries on hi ha menys demanda.

En aquest sentit, una de les solucions podria ser l'anomenat “servei de demanda”, que a la pràctica seria que fossin taxis els que durien a terme el trajecte, l'import del qual seria el mateix que si es fes el viatge amb autobús. Pel que fa als terminis, l'alcalde d'Argentona va avançar que està previst que a mitjan novembre es facin arribar les propostes a la Generalitat i va apuntar a passades les festes nadalenques quan podria entrar en funcionament la nova freqüència mixta entre autobusos i taxis.“Realment es recupera tot el servei ja que qui vulgui anar fins a Granollers ho podrà fer”, va resumir Calvo. Amb tot, l'alcalde argentoní va reconèixer que hauran de ser “sincers i racionals” amb les demandes que facin arribar a la Generalitat “perquè realment hi ha hores en què molt poca gent utilitza el servei”.

L'alcalde d'Argentona, a més, va destacar la cordialitat amb què es va desenvolupar la reunió d'ahir amb el número 2 del Departament de Territori i Sostenibilitat, després que fa unes setmanes es qualifiqués de “fallida” la trobada que els representants d'Argentona van tenir amb el Servei Territorial de Tranports de Barcelona, ja que el seu màxim responsable, Jordi Follia, no es va presentar a la reunió.

Reunió amb el poble

Amb l'arribada d'aquest acord, l'alcalde d'Argentona va descartar l'opció que s'havia plantejat de la presentació d'un contenciós administratiu i la convocatòria de mobilitzacions perquè es pogués recuperar el servei. Tot i això, Calvo va assegurar que es convocarà una reunió informativa amb els ciutadans d'Argentona “amb més raó que mai” per comunicar-los com queda la situació i els canvis que es produiran en aquest cas concret.

LA FRASE

Realment es recupera tot el servei, ja que qui vulgui anar fins a Granollers ho podrà fer
Eudald Calvo
Alcalde d'ARgentona

LA XIFRA

3
expedicions
diàries són les que connecten ara Argentona amb Granollers, i abans n'eren 17.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia