Medi ambient

medi ambient

La Generalitat vol participar en la gestió del pla pel delta de l’Ebre

El departament de Territori i Sostenibilitat reclama que la Generalitat pugui participar en la gestió del pla estatal per al delta de l’Ebre a través de la creació d’un “òrgan de cogovernança”. Aquesta és una de les peticions incloses al document d’al·legacions que ha presentat el departament i que estan en la línia de les que ja va exposar la Taula de Consens pel Delta pel que fa a la denúncia de la “manca de concreció, poca ambició i escàs sentit d’urgència” del pla en la gestió dels sediments fluvials i de les sorres litorals.

El conseller de Territori, Damià Calvet i el document presentat pel departament insisteixen que el pla estatal “continua sense definir el rol de la Generalitat en la protecció del Delta –ateses les seves competències exclusives i concurrents en matèria ambiental climàtica, de gestió de l’aigua, planificació agrícola i aqüícola, entre d’altres– i no preveu l’espai de governança per al disseny, el seguiment i l’aplicació del pla que s’ha reclamat insistentment des de Catalunya”.

El planejament per part del ministeri és, segons el document, massa inconcret i dilatat en el temps perquè no s’estableix calendari ni es defineixen les urgències, les prioritats i l’ordre de les actuacions; no es comprometen recursos ni s’estableixen responsabilitats; no es vinculen instruments tan importants com el pla hidrològic 2021-2017; no es té en compte tota la bibliografia cientificotècnica existent; no es té en compte l’espai natural protegit ni els seus objectius de conservació i manca d’ambició en la gestió dels sediments fluvials i de les sorres litorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia