Medi ambient

Medi ambient

Mena està “raonablement tranquil” amb les nuclears

El conseller d'Empresa i Ocupació reitera que el govern s'oposa a ubicar el cementiri nuclear a Ascó

Els ciutadans de Catalunya poden estar “raonablement tranquils” pel que fa a la seguretat de les centrals nuclears, segons va afirmar ahir el conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en resposta a una pregunta parlamentària del diputat d'ERC Sergi de los Rios. Mena va explicar que arran del terratrèmol del Japó i les conseqüències sobre centrals nuclears nipones es va reunir amb representants del Consell de Seguretat Nuclear (que depèn de l'administració estatal), amb qui va fer una “revisió exhaustiva” de la seguretat nuclear a Catalunya.

El diputat d'ERC i, poc més tard, el líder d'ICV-EUiA, Joan Herrera, van afirmar que la situació al Japó “demostra” que el risc d'accident està associat a l'existència de les centrals nuclears. Herrera va demanar que el govern es pronuncii per l'abandonament progressiu de l'energia nuclear perquè “hi ha alternatives” i perquè, “tot i que a Catalunya no es preveuen terratrèmols o tsunamis com al Japó”, existeixen molts altres riscos potencials, des de les inundacions fins als accidents aeris i els atemptats.

En resposta a les preguntes d'ERC i ICV-EUiA, el conseller Mena va reiterar la posició contrària del govern a ubicar a Ascó el magatzem central de residus radioactius projectat pel Ministeri d'Indústria. El conseller ha recordat que el Parlament ha aprovat dues resolucions contràries al fet que el cementiri nuclear s'instal·li a Catalunya.

LA XIFRA

53,3
per cent
de l'electricitat consumida a Catalunya l'any 2010 va ser produït a les nuclears d'Ascó i Vandellòs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.