Veïns de Juià convoquen un referèndum sobre el futur escorxador que vol fer Càrniques

L'Ajuntament defensa que l'empresa pagarà a canvi 900.000 euros

La regidora Bibiana Magín va explicar ahir que estaven al cas del referèndum i que des de l'Ajuntament encara no sabien quina actitud prendrien després que s'hagi celebrat. En tot cas, Magín va destacar que el conveni va estar a exposició pública durant el temps que fixa la llei i no s'hi va presentar cap al·legació.

El motiu del conflicte és l'escorxador que Càrniques Juià vol fer al costat de la fàbrica per adaptar-se més bé a les normatives del sector carni i també per disposar de totes les instal·lacions al mateix espai i així estalviar-se el transport de la carn. Magín ha destacat que el conveni urbanístic que ha aprovat el ple no confirma que el projecte s'acabi tirant endavant, i que fins ara l'empresa encara no ha presentat cap sol·licitud per avançar en aquesta qüestió. Així mateix, ha recalcat que el document inclou una clàusula en què s'especifica que si al final el projecte es materialitza, l'empresa haurà de pagar 900.000 euros al consistori. Uns diners que servirien per finançar el local polivalent que s'està fent, que és on s'han d'instal·lar el dispensari, l'escola bressol i una sala per a la gent jove i la gent gran.

Una part de les crítiques són perquè el govern, de Compromís per Juià, durant l'anterior legislatura va criticar l'aleshores govern de CiU per voler firmar un conveni semblant. Magín ha justificat que «la realitat de l'Ajuntament és diferent del que pensàvem i hem aconseguit el triple de diners dels que preveia el govern de CiU».

S'inclourà en el POUM

El conveni urbanístic s'afegirà a la documentació del text refós que el govern municipal està tramitant del nou pla d'ordenació urbanística municipal, ja que està redactant el pla general, perquè Juià es regula per unes normes subsidiàries de l'any 1978. El conveni es va aprovar en el ple del 26 de febrer i ja ha transcorregut el corresponent període d'informació pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona