Urbanisme

El PSC critica els sondejos arqueològics a la piscina i defensa els nous «gratacels» de Tortosa

El PSC de Tortosa aprofitarà el ple ordinari de demà per reclamar al govern de Ferran Bel que reconsideri la seua intenció de tancar al públic la piscina descoberta, per fer-hi uns sondejos arqueològics aquest estiu. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va explicar que han rebut queixes dels usuaris i dels membres del Club Natació Tortosa. «No entenem per què s'han de fer uns sondejos arqueològics abans de fer les obres a les piscines, si Cultura no ha fet cap requeriment i la carta arqueològica de Tortosa no hi preveu l'aparició de restes», va dir Sabaté. «Tortosa no pot quedar-se sense piscina a l'estiu, i l'inici de les obres no és imminent», va remarcar.

D'altra banda, Sabaté va celebrar que l'Ajuntament haja cedit a Educació els terrenys per construir el tercer institut al pla parcial Temple Sud. Amb tot, l'exalcalde va tornar a lamentar que Bel haja tardat dos anys a cedir els terrenys, i va acusar-lo d'actuar a remolc de les denúncies dels socialistes. En canvi, Sabaté va deixar clar el suport del grup municipal del PSC a l'eixample del Temple Sud, en què s'han de construir 668 habitatges, així com dues torres de 15 plantes al costat de l'autovia de l'Aldea. De fet, sobre les suspicàcies que el projecte ha despertat ara a l'entorn del PSC, Sabaté va recordar que el conveni del pla Temple Sud va signar-se durant la seua etapa a l'alcaldia. «Aquí no hi ha hagut especulació, ni s'ha volgut afavorir el promotor, sinó que vam dissenyar un barri amb edificis alts i estilitzats, amb moltes zones verdes, per donar una imatge de major modernitat a l'entrada de Tortosa», va dir Sabaté. Un esquema que es reproduirà als terrenys de Renfe, on hi haurà sis torres de diferents alçades i força més altes que els edificis de l'Eixample i del barri del Temple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona