Urbanisme

Salvem l'Empordà critica que sis anys després de l'enderroc no s'hi ha fet res

Reclama que s'eliminin els canals com s'havia promès

Es va declarar sòl no urbanitzable la desembocadura del Fluvià arran d'un recurs de l'entitat

Salvem l'Empordà critica que després de sis anys de l'enderroc de l'estructura del Fluvià Nàutic no s'hi ha fet cap actuació. Segons ha explicat la portaveu de la plataforma, Bàrbara Schmitt, no s'han complert les promeses que s'havien fet per treure els canals i els amarradors per tornar a naturalitzar i deixar com era la desembocadura del Fluvià. “Tot està igual sis anys després”, diu Schmitt, que hi afegeix: “Ho aplaudiríem molt si ara es tornés la desembocadura a un estat natural”.

La portaveu de Salvem l'Empordà, a més, diu que ara amb el pla especial Aiguamolls la desembocadura entra en zona costanera i, per tant, encara tindria més motiu treure el que queda d'aquestes estructures de la urbanització. Bàrbara Schmitt recorda que el Fluvià Marina va ser clau perquè existeixi Salvem l'Empordà, que va néixer per anar contra el projecte d'urbanització que es va projectar el 2002 a la desembocadura del Fluvià. Finalment, l'entitat va aconseguir l'enderroc després d'un recurs presentat a la Generalitat, que va declarar la zona no urbanitzable, quan era conseller Felip Puig. Després es va decidir enderrocar quan el càrrec l'ocupava Joaquim Nadal, l'any 2005. “La Generalitat va poder comprar els terrenys més barats perquè havien estat embargats per un jutjat de València”, diu la portaveu, que hi afegeix: “Va ser una jugada de Política Territorial, que va dir per quedar bé: «Enderroquem això i el pla director de l'Empordà s'empassarà més bé»”.

LA DATA

23.02.05
És el dia en què es va
fer l'enderroc del Fluvià Nàutic, després que l'espai es declarés sòl no urbanitzable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.