Urbanisme

URBANISME

Verges refarà els carrers del nucli antic després de la Setmana Santa

El projecte s'activarà per fases i estarà enllestit per celebrar-hi la processó del 2013

Es posaran llambordes, se soterraran línies i es milloraran serveis

Verges afrontarà les obres més importants dels últims anys al poble després de la celebració de la Setmana Santa d'aquest any. Serà l'última actuació del projecte Viure a Poble, una obra de millora urbanística que tindrà el nucli antic en reformes tot un any. De fet, l'obra s'encaixonarà entre els dos períodes de Setmana Santa, perquè just es modificaran els carrers per on discorre any rere any la processó. Entre els afectats hi haurà el carrer de l'Església, la placeta i el carrer Ribossà.

Les obres havien estat pressupostades per 800.000 euros i han estat licitades per 772.576. El fons Feder cobreix la meitat del cost, mentre que la resta anirà a càrrec de la Generalitat i l'Ajuntament, que n'assumeix un cinc per cent. Bona part dels vials urbans afectats són estrets i les obres poden comportar incomoditats als veïns. En aquest sentit, l'alcaldessa, Marta Payeró, assegura que l'empresa que assumirà els treballs té el compromís de fer-los per fases per minimitzar les molèsties als veïns.

L'obra suposarà un gran canvi en l'aspecte del poble perquè reurbanitzarà un nucli que és l'escenari d'un dels esdeveniments culturals de més difusió del país per Setmana Santa. Els carrers que es refaran no tindran mobiliari urbà de complement precisament perquè dificultaria el pas de la processó.

La urbanització del barri vell de la població comportarà el soterrament de línies elèctriques i el canvi de l'enllumenat. A més a més, s'aprofitarà l'esbudellament de les vies per modernitzar el servei de clavegueres i la canalització de tots els serveis bàsics. Les aigües plujanes i les aigües negres tindran la seva canalització separada. L'acabament final dels carrers es farà amb llambordes tal com s'està arranjant ara el carrer Major. Aquestes obres han d'estar acabades en uns quinze dies. El carrer Progrés, prolongació del carrer Major, s'obrirà també per millorar la canalització d'aigües i fer un paviment nou. Aquesta acció està fora del projecte Viure a Poble.

LA XIFRA

772.576
euros
és el preu de licitació de les obres que canviaran completament l'aspecte del barri vell de Verges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.