L'Ajuntament de Sant Martí Sarroca dóna llum verd de manera definitiva a la reforma del barri de la Bleda

L'alcalde defensa la legalitat del tràmit i confia que les obres comencin el 2010

Serà una de les urbanitzacions més grans de la demarcació, amb 22 hectàrees i permetrà la construcció de cases unifamiliars en parcel·les de fins a 800 metres quadrats. El projecte d'urbanització i de reparcel·lació que es va aprovar a final de setembre preveu carrers de fins a 12 metres i una inversió propera als 6 milions d'euros, la qual cosa obligarà els actuals propietaris a pagar despeses d'entre 80.000 i 250.000 euros per assumir les quotes d'urbanització. L'alcalde, Ramon Carbó (CiU), va explicar ahir que una vegada desencallat el tràmit, que la comissió de govern va iniciar fins a tres cops –la primera vegada el juny del 2006–, té la intenció de cobrar aviat les primeres quotes per fer el tràmit del registre de la propietat, i que la voluntat del consistori és que les obres comencin abans que acabi el mandat. L'alcalde confia que els tràmits del recurs que l'associació de propietaris del barri de la Bleda va posar contra el projecte d'urbanització no s'allarguin gaire. El col·lectiu veïnal que s'oposa al complex acusa en una nota l'alcalde d'haver-se negat sempre a buscar altres sortides menys perjudicials pels veïns i recorda que ells ja disposen de tots els serveis bàsics.

«Algun dia m'ho agrairan»

L'alcalde de Sant Martí Sarroca va assegurar que se sentia legitimat per tirar endavant la reparcel·lació del barri «perquè des del 1987 aquesta zona és urbana, perquè molts dels que ara s'hi manifesten en contra van demanar a crits fa anys que es reparcel·lés per poder aixecar cases pels seus fills i perquè CiU va obtenir la majoria absoluta en les darreres eleccions municipals al bari i la federació s'havia compromès a tirar endavant la reparcel·lació i urbanització de la zona». «Suposo que algun dia els que ara s'hi oposen m'ho agrairan.» Carbó es va mostrar ahir animat per les expectatives que aquest complex crearà: «No hi ha gaires terrenys que ofereixin aquest tipus de sòl i hi ha demanda al mercat, la qual cosa ens fa afirmar que el municipi té un bon futur.» L'alcalde deia que «per poder defensar el model s'ha hagut de suar sang» ja que el govern català volia aplicar un 20% a habitatge protegit, «per la qual cosa s'hagués hagut d'augmentar la densitat». Carbó deia ahir que és una «animalada» voler traslladar el model metropolità al Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona