Urbanisme

Enderrocaran l'edifici d'un bar tancat del centre de Sils

L'equip de govern refusa rehabilitar l'antic Manix pel que costaria

El batlle diu que podran reordenar el passeig

L'Ajuntament de Sils enderrocarà l'edifici de l'antic bar Manix. Així ho ha decidit l'equip de govern (IDS-MES, ICV-EUiA i ERC), que considera que la rehabilitació integral de la construcció és massa cara. El Manix havia cessat l'activitat fa quatre anys, indica l'alcalde, Martí Nogué (IDS-MES).

Un edicte de l'alcalde ha servit per aprovar inicialment l'enderroc. Fins al 10 de març el projecte està en exposició pública. L'edifici, construït fa quatre dècades, des que va acabar la concessió inicial és de titularitat de l'Ajuntament, que va tenir llogat el local.

L'alcalde de Sils, en el càrrec des del 2007, explica que el bar va fer funcions de casino els primers anys i que va reactivar la vida associativa. Ara no és el moment “de fer bars”, diu. L'Ajuntament ha descartat rehabilitar l'edifici, d'una sola planta i que està en males condicions. “S'ha d'enderrocar. No s'hi pot fer res [...]. És una construcció molt senzilla. Amb prou feines hi ha fonamentació i fals sostre. Està esquerdat, hi ha uralita al sostre i les instal·lacions es troben en mal estat”, afirma el batlle.

Nogué assegura que els serveis tècnics han resolt que “val més el mall que l'enclusa, i que el millor és enderrocar-lo”. L'equip de govern i els seus socis obriran en el futur un procés de participació per decidir què es fa just al davant de l'ajuntament, allà on encara hi ha el vell Manix. “Tenim l'oportunitat de reordenar la zona. Potser ens adonarem de la importància del passeig que tenim.”

Mas: “No se'ns informa”

El principal grup de l'oposició, CDC, no ha tingut coneixement directe de la decisió d'enderrocar el Manix, afirma el seu portaveu, Pere Mas. “És una cosa important, i no se'ns n'ha informat. Aquesta no ha de ser la manera de fer. Ha passat altres cops.” Mas parla de la sentència del TSJC que obliga l'ajuntament a enderrocar el supermercat Consum, al sector de Can Cabirol.

LA DATA

26.01.16
és el dia
de l'edicte de l'alcalde Nogué, segons el qual s'aprova provisionalment enderrocar el Manix.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia