Urbanisme

política municipal

trànsit

Roda de Ter vol pacificar més el trànsit al centre

La intenció és que el carrer Pere Almeda i la plaça Major siguin de prioritat invertida

Un dels objectius que s'ha marcat l'equip de govern de Roda de Ter és continuar donant prioritat als vianants al centre històric del poble. Després que fa uns anys ja es fes una primera intervenció al tram del carrer Bac de Roda més proper a la plaça Major per convertir-lo en zona de vianants, ara, la intenció és que la prioritat invertida també s'apliqui al carrer Pere Almeda i la zona de la plaça Major de davant l'edifici de l'ajuntament: “Volem donar prioritat als vianants perquè sigui més agradable passejar i també anar a comprar a una zona de força activitat comercial”, explica l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra (IPR). Els carrers afectats passaran a ser de plataforma única i s'hi limitarà la velocitat del trànsit a 30 quilòmetres per hora. Com que es perdran diverses places d'estacionament de vehicles a la zona, també està prevista una segona intervenció que consistirà a crear una nova planta a l'aparcament municipal situat darrere l'ajuntament. Les dues propostes, però, no tenen el vist-i-plau de l'oposició, ja que ERC va votar en contra en el ple.

El pressupost de cadascuna de les intervencions serà d'uns 432.690,10 euros pel que fa a les obres al carrer Pere Almeda i la plaça Major i d'uns 473.293,98 euros per construir la nova planta a l'aparcament municipal i gran part del finançament ha d'arribar de les meses de concertació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia