Urbanisme

Societat

Calella celebrarà Sant Joan amb una guingueta oberta

De les tres estructures restants, una ja està gairebé acabada però no funcionarà per la revetlla i dues encara s'han d'enllestir

La demanda de l'oposició de debatre el model no prospera

La revetlla de Sant Joan al litoral calellenc arriba finalment amb una única guingueta oberta, la Xiri9, a la platja Gran davant del monument a la Sardana. L'establiment ja va començar a funcionar el cap de setmana passat. Les tres estructures restants –dues a la mateixa platja Gran i una a la de Garbí– continuaran tancades al públic. En el cas de la de la platja de Garbí, malgrat que la instal·lació ja està gairebé acabada, els responsables han decidit no obrir portes fins que no tinguin a punt la cuina i les altres dues encara han de resoldre problemes de condicionament. El regidor de Serveis Públics, Albert Torrent (CDC), va lamentar que els serveis no estiguin a punt per la revetlla, però va minimitzar-ne les conseqüències. “Hem esperat molts mesos a disposar d'un nou model de servei de restauració i no vindrà ara de quinze dies més”, va dir.

Precisament generar un debat sobre l'oferta de serveis a la platja del municipi va ser l'argument de l'oposició –ERC, ICV-EUiA, CUP i PP, que no va assistir al ple– per demanar un ple extraordinari que es va celebrar dimarts a la tarda. Els grups van analitzar en profunditat l'oferta existent al litoral de la ciutat, centrada en el nou model de guingueta, que consideren poc adequat i que van qualificar de “tancat, limitat i rígid”, que ha fet perdre atractiu econòmic a la platja i que ha foragitat del negoci els empresaris que no són hotelers.

Rosari de motius

El ponent de la moció, el portaveu d'ICV-EUiA Sebastià Tejada, va criticar el retard del calendari executiu i va enumerar fins a una quinzena de dubtes que havia generat el projecte i que al seu parer no estaven resolts. “No ens podem permetre mantenir aquest model els quinze anys de la concessió, és el relat d'un fracàs”, va dir. Jan Catà, de la CUP, va mostrar el seu desacord sobre l'argument del govern de deixar en mans del mercat la regulació de l'oferta de guinguetes –se'n van posar a licitació deu i se n'han adjudicat quatre–. “La nostra platja havia de incloure diversos tipus de negocis i aquest model triat ha encotillat les possibles sortides”, va puntualitzar.

Des d'ERC, Carles Ferrer va insistir en la necessitat d'obrir un diàleg entre govern i oposició per tractar temes de futur per a la ciutat. “Si el govern no hagués fet el sord podríem haver evitat estar lligats de mans i de peus”, va comentar. El regidor del govern Josep Torres (PSC) va considerar que els retrets dels grups “arriben tard” i que el ple només pretenia “desgastar el govern”. La proposta de l'oposició de crear una comissió política per tractar només els serveis a les platges tampoc no va prosperar. El govern va recordar que ja hi havia un òrgan gestor de seguiment i es va comprometre a augmentar la periodicitat de les reunions tot convidant a l'oposició a participar-hi amb assiduïtat.

LA FRASE

No ens podem permetre mantenir aquest model durant quinze anys, és el relat d'un fracàs
Sebastià Tejada
PORTAVEU D'ICV-EUIA DE CALELLA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia