Cultura popular

Cultura

El FeMAP tanca l’edició més extensa

El festival inclou 49 concerts en 34 municipis dels Pirineus catalans

Després de dos mesos de concerts, el Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMaP) ha posat, aquest diumenge, punt final a la setena edició. Des de l’1 de juliol, 34 municipis catalans –sis més que l’any passat– han acollit la cinquantena de concerts programats. L’acte de cloenda es va fer diumenge passat al castell de Mur, amb una actuació de la violinista Lina Tur i el clavecinista Dani Espasa. El FeMAP continua creixent exponencialment. Va començar el 2011 amb la implicació de deu municipis i enguany ja n’han estat 34. Amb vista a l’any que ve està previst que se n’hi afegeixin més, tot i que encara no s’ha concretat quins. A més, enguany el FeMAP ha assolit una assistència de 5.000 persones, 200 més que l’any passat. Segons l’organització, la quantitat de concerts i la extensió territorial que abraça fan que el FeMAP es consolidi com el festival de música antiga més important de tot Europa.

Durant els mesos de juliol i agost alguns dels grups i solistes més prestigiosos del moment pel que fa a la música antiga han acostat i descobert la passió per aquesta modalitat musical. En aquesta edició, el festival ha continuat creixent amb una oferta variada que ha combinat música, patrimoni i turisme i que ha tornat a mesclar els concerts amb d’altres activitats, com ara visites guiades a l’entorn o al patrimoni dels llocs on s’han ofert els concerts, degustacions i actes culturals. Enguany, el FeMAP s’ha refermat i crescut amb gairebé una cinquantena de concerts repartits en nou comarques catalanes, a més d’Andorra i de la Catalunya del Nord, i amb un pressupost de 450.000 euros.

El director del FeMAP, Josep Maria Dutrèn, ha reconegut que està “molt satisfet” pel desenvolupament de la setena edició del festival. “És un projecte que costa molt de mantenir i l’increment d’un públic fidel que cada vegada es fa més seu el festival demostra que anem en el bon camí.” “No és d’estranyar, però, tenint en compte l’altíssima qualitat dels concerts”, hi ha afegit. Dutrèn reconeix que un dels grans atractius del festival és que s’adeqüen els concerts als espais. “El Pirineu és molt ric en romànic i hem aprofitat aquests espais com a escenaris, però també hem fet concerts a espais naturals.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats