cultura

Festes i tradicions

Lluèrnia vesteix de llum i foc cinquanta espais d’Olot

El festival aplega artistes i professionals de diversos àmbits

Tindrà lloc l’11 de novembre vinent

El festival Lluèrnia convertirà Olot l’11 de novembre vinent en la capital del llum i del foc una altra vegada. Una cinquantena d’espais de la ciutat acolliran instal·lacions efímeres d’artistes visuals, de professionals de diversos àmbits i d’alumnes de les escoles d’art del país i dels centres de la Garrotxa. L’estudi d’arquitectura Bosch-Capdeferro, que el 2010 va rebre la menció especial a l’arquitecte emergent del Mies van der Rohe Award, crearà l’Hort de la Llum, la principal instal·lació i encàrrec directe del festival. Amb el títol d’O, es farà a la plaça de les Rodes. Una altra de les propostes destacades és la del reputat escultor Tom Carr, que confeccionarà un itinerari de llum de 400 metres al passeig basàltic. I els voluntaris del festival gestionaran, al carrer Terrassa, Entreintermitències.

A part de les propostes dels alumnes de les escoles d’art i disseny d’Olot, Terrassa i Reus, EINA i Belles Arts de la Universitat de Barcelona i dels instituts la Garrotxa i Montsacopa i el SES Vilarasa de Besalú, totes les escoles d’Olot i rodalia participaran en una instal·lació col·lectiva, Poliorames Mutants, en la qual reinterpreten algunes de les pintures del Museu de la Garrotxa. El Pim, pam, pum, foc! convida a visitar el seu local; l’Aoapix presenta A la velocitat de la llum, i repeteixen amb noves propostes Gonzalo Martín, Clara Grezner, David Tortajada, Trias-Laguarta, i Josep Fernàndez Margalef.

Lola Solanilla fa una intervenció a la gredera del Montsacopa amb més de 150 col·laboradors; el Taller de Magnèsia munta Il·luminàncies al cementiri; Etsab-UPC presenta una suggeridora porta d’entrada a l’infern, i Xevi Bayona ocuparà tota la plaça Major amb una instal·lació.

El programa també presenta instal·lacions de petit format, com Reflectància diferida, de Quim Domene, i hi haurà propostes del Col·lectiu d’ArtistesLlibertaris, l’Encesa dels Il·luminats de Juià, el Club Skate Olot i la residència del Tura. El Carromato de Cadiz clourà el festival. Els 15 dies previs es presenten activitats sota el títol de La Fumarola del Lluèrnia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós

TEATRE

La Perla 29 incorpora un ‘Zoo de vidre’

BARCELONA
CRÒNICA

Banyoles, lectora i novel·lada

crònica

Diada radiant en el retorn a l’essència