Cultura

Arrenca la 22a. edició del Festival Internacional de Cinema Jove de València

El festival, que s'acaba el 23 de juny, és un dels cinc d'àmbit internacional més importants de l'estat espanyol

Avui arrenca la 22a. edició del Festival Internacional de Cinema Jove de València amb la pel·lícula De espaldas al mar del director valencià Guillermo Escalona. Aquest ha explicat que la història que presenta pretén trencar la trama narrativa clàssica amb una estructura més "tràgica".

Escalona ha fet aquestes declaracions durant la presentació de la seva pel·lícula i del curt Salvador (Historia de una vida cotidiana), treballs escollits per inaugurar el certamen en la gala que es celebrarà avui a partir de les 10 de la nit al Teatre Principal de València.

El director Escalona ha estat acompanyat pel director del certamen, Rafael Maluenda, els actors Ximo Solano i Cristina Perales i el director del curt Salvador, Abdelatif Abdesalam, el treball del qual va ser escollit millor curt de l'edició del festival de l'any passat. Aquesta cinta és "una fàbula sobre la motxilla que mai va explotar" i inspirada en els atemptats de l'11-M a Madrid.

Dues seccions a competició, integrades per llargmetratges que es presenten per primera vegada a l'Estat espanyol i pels curtmetratges més sòlids del panorama internacional, formen el centre d'una programació que proposa altres seccions amb homenatges a cineastes veterans, joves directors de culte, exposicions, conferències de professionals, etc.

El Festival s'acabarà el proper dissabte dia 23 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.