Cultura

Dimiteix el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya

Museus

El departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya ha acceptat la dimissió de Pere Izquierdo com a director del Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) aquest dimarts. Segons ha fet públic aquest departament, la decisió és "fruït d’un procés de reflexió sobre la gestió al centre". En breu es nomenarà un nou director seguint el procediment previst, segons el qual s'estableix que el nou responsable serà triat a partir de la proposta formulada pel Consell Rector i aprovada per la Junta de Museus de Catalunya.

Pere Izquierdo acaba així una trajectòria iniciada el 20 de febrer del 2007 quan va ser nomenat director del MAC. En diverses ocasions, Izquierdo s'havia mostrat crític amb el pla de Museus desenvolupat pel conseller Tresserras segons el qual el MAC seria desmantellat per donar pas a la creació d'un macromuseu de ciències socials. Izquierdo també havia estat molt crític amb la retallada de pressupostos acordat pel govern per fer front al dèficit de finançament.

El ja exdirector del MAC ha fet arribar als mitjans de comunicació una carta de comiat on apunta les causes de la seva dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.