cultura

Es denuncia la nefasta gestió de la Conselleria de Cultura en Morella la Vella

El DOCV ratifica que el concurs per la gestió d'aquest espai Patrimoni de la Humanitat queda desert degut de les altes pretensions de la Conselleria de Cultura

L'Ajuntament de Morella insta de nou a una reunió per buscar solucions i denuncia la nul·la resposta per part de l'ens autonòmic.

La Conselleria de Cultura continua mantenint tancat Morella la Vella i quan es compleixen cinc anys del seu tancament, el DOCV ha ratificat que ha quedat desert el concurs per la gestió d'aquest espai, ja que l'administració autonòmica va fixar el cànon en la desorbitada quantitat de 175.000 euros.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, que ja va advertir que les empreses locals no podrien afrontar aquest desemborsament, ha criticat la “nefasta gestió” de l'administració autonòmica, que continua bloquejant la reobertura d'aquest espai declarat Patrimoni de la Humanitat. A més, el primer edil exigeix que si hi ha un projecte de gestió pròpia, que se li trasllade a l'Ajuntament de Morella i que si no hi ha voluntat per reobrir, el consistori està capacitat per gestionar-lo.

Cal recordar que l'alcalde de la localitat va remetre una carta a la Consellera de Cultura, María José Català, el passat mes de novembre per buscar una solució, una vegada que es coneixia que es quedaria deserta la licitació. No obstant, no ha rebut cap resposta. Per Rhamsés Ripollés, “la Conselleria de Cultura continua amb la seva nefasta gestió a Morella la Vella, bloquejant la seva reobertura i fent que ja porte més de cinc anys tancat”. A més, considera que “després de tots els retards, des de l'administració autonòmica es va anunciar la reobertura per a principis d'anys i de moment no va a produir-se. Considerem que s'hauria de facilitar la reobertura d'aquest Patrimoni de la Humanitat i no seguir sent el principal impediment, com ho està sent la Conselleria de Cultura, per posar al servei dels veïns i visitants aquest enclavament tan important”.

En el DOCV també s'esmenta que hi ha la possibilitat de cedir la gestió a una entitat sense ànim de lucre. Per això, Rhamsés Ripollés torna a exigir que “si és veritat que hi ha un projecte per a realitzar una gestió pròpia, cosa que dubtem, ens l'han de traslladar immediatament i començar a treballar amb l'Ajuntament de Morella per reobrir aquest enclavament”. L'alcalde de Morella també assevera que “si no hi ha cap projecte de gestió, l'Ajuntament de Morella està capacitat per dur-la a terme, tal com hem manifestat en nombroses ocasions”.

En aquest sentit, recordava que la Generalitat Valenciana va gastar centenars de milers d'euros en la rehabilitació del mas i que s'han perdut moltes oportunitats per a la reobertura. Per exemple, hi ha hagut projectes de particulars per donar impuls a aquest paratge en aquest període en el qual ha continuat tancat al públic, com el projecte de bisons que es va presentar fa dos anys.

L'art rupestre de l'Arc Mediterrani, del qual forma part Morella la Vella, va ser declarat Patrimoni de la Humanitat fa setze anys. Aquestes pintures, dins del terme municipal de Morella i situades al costat de la masia del mateix nom, romanen tancades al públic des de principis de 2010. En aquest període, a l'Oficina de Turisme de la localitat s'han registrat queixes de visitants que han arribat a posta a la ciutat per conèixer aquestes pintures rupestres i que no han pogut fer-ho a l'estar tancades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figa Flawas, The Tyets, Lia Kali, Stay Homas i Chenoa, entre els primers noms de la festa major

TERRASSA
cinema

Retrospectiva d’Agustí de Villaronga a la Filmoteca

Barcelona
música

500 professionals passaran per la 20a FiM Vila-seca

Barcelona
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana