cultura

Cultura

Teatre

‘Menjar', guardonada a Avinyó el 2014, s'estrena avui a la Bisbal

L'obra teatral Menjar, creació de la companyia francesa Zygomatic i guardonada en el Festival d'Avinyó del 2014, s'estrena avui a la Bisbal d'Empordà en català de la mà de l'activista cultural Pitu Pla.

L'obra és una sàtira sobre la problemàtica de l'alimentació, ja que qüestiona la indústria agroquímica, l'agricultura productivista i la societat de consum. S'estructura en tres parts: Monsanto, companyia multinacional estatunidenca dedicada actualment a la biotecnologia agrícola; les grans superfícies, i, finalment, l'origen de l'home i el menjar.

Pla va quedar fascinat per l'obra, que arriba avui a les cent representacions i que entronca amb el seu ideari de fer una programació teatral responsable i crítica. Seguidament, i amb la col·laboració de la companyia, es va proposar estrena-la en català. Amb la participació de Joan Maria Puigvert la van traduir per després adaptar-la als girs catalans, perquè són els mateixos actors francesos els que es responsabilitzen de la seva creació interpretant-la en català.

Menjar s'estrena avui al Teatre Mundial a les deu del vespre i demà es representa a la sala polivalent de l'Escala a les nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia