cultura

Vidriers de Segòvia, Madrid i el País Basc faran exhibicions en el Vitrum

La III Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, que tindrà lloc els dies 1 i 2 d'octubre, inclourà exhibicions a l'aire lliure de destacats vidriers bufadors provinents del País Basc, Segovia, Madrid i Barcelona.

Altres novetats seran una performance amb vidre i música en directe, una nova trobada al carrer de les Abraçades i el fet que el mercat d'artesania s'allargarà fins a les set de la tarda de diumenge. Els actes nous s'afegiran a les activitats programades en anteriors edicions, com visites guiades, el laboratori de llum i color, tallers infantils i mostres. La gastronomia serà un altre dels àmbits de la festa, que l'any passat va atraure més de 3.000 persones. “Encarem aquest tercer Vitrum com a l'edició de la consolidació, una edició que ens ha de permetre de donar a conèixer arreu la nostra tradició vidriera i el Museu i Forn del Vidre, obert tot l'any”, assenyala l'alcalde, Joan Güell.

Vitrum pretén recuperar l'esperit vidrier que va impregnar Vimbodí durant la primera meitat del segle XX, quan van arribar a funcionar fins a quatre forns de vidre i una activitat paral·lela de revestit de garrafes amb sarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia