La primera assemblea provisional de la nova caixa es farà al juliol i encetarà els dos anys de transició
El tàndem de Soley i Mata deixarà pas al de Jaume Ribera i Jordi Mestre el 2011
Salvador Soley assumirà la presidència d'Unnim demà mateix, amb el director general de Caixa Terrassa, Enric Mata, reincidint en el càrrec durant el primer any –el període que els queda per jubilar-se–. El 2011, l'ara president de Caixa Terrassa, Jaume Ribera, rellevarà Soley i Jordi Mestre –director general de Sabadell– ocuparà el lloc de Mata fins al 2012. Pel que fa al director general de Caixa Manlleu, Dídac Herrero, continuarà com a director adjunt.
Després del vistiplau a les assemblees de la fusió, només faltarà inscriure la nova entitat al registre mercantil. Paral·lelament, el mes que ve iniciaran el procés d'unificació de la imatge corporativa de les 760 oficines, que es reduiran a 605 punts de servei el 2012. La unificació dels sistemes tecnològics de les tres caixes està en ple procés i només resten per quadrar altres serrells com ara la tributació de les quotes camerals a Sabadell i Terrassa, ja que el domicili social d'Unnim queda fixat a la plaça de Catalunya de Barcelona. Caixa Manlleu, fins ara, ja contribuïa a la Cambra de Barcelona.
Pel que fa al consell d'administració transitori, l'integraran 24 membres –10 dels quals per part de les caixes de Sabadell i Terrassa i 4 més representant Manlleu. El 2012, quan conclogui la integració i s'escullin els 120 membres de l'assemblea general definitiva, el consell d'administració es reduirà a 16 representants.
L'encaix Sabadell-Terrassa
El fet que en la fusió convisquin harmònicament les entitats de Sabadell i Terrassa –i sempre sense oblidar la idiosincràsia de Manlleu–, d'entrada el protocol serà cuidat al màxim. La primera assemblea transitòria del juliol se celebrarà a Manlleu, com a deferència cap a la caixa més petita. I el primer consell d'administració es farà a Sabadell, la ciutat del president. Posteriorment, les reunions tindran lloc en cada ciutat de manera rotatòria. Per escollir els consellers generals, s'han repartit les àrees d'influència entre Sabadell –mig Vallès Occidental i tot l'Oriental, llevat de Granollers– i Terrassa –Rubí, Sant Cugat, Viladecavalls, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses, Granollers, Olesa i Igualada.
LES CARES DE LA FUSIÓ
Les obres socials continuaran operant des de les seus històriques
Un dels primers compromisos de les tres entitats des del moment que van anunciar que es fusionarien va ser la continuïtat de l'acció de les respectives obres socials als territoris d'influència. Per il·lustrar-ho, cada consell territorial mantindrà la seu actual de l'obra social –una solució que ha servit d'exemple a altres caixes estatals– i totes tres es reservaran un 75% de l'assignació anual a obra social –que el primer any serà en total de 15 milions–.
Aquests diners es distribuiran entre els tres consells territorials d'una manera predefinida, en funció de l'últim pressupost que van destinar a obra social. Així, Terrassa rebrà un 47% del total; Sabadell, el 42%; i Manlleu, el 12% restant. Cada consell territorial serà alhora dipositari del patrimoni arquitectònic, artístic i documental. I estaran gestionats pels actuals organigrames de les respectives obres socials.
Pel que fa a l'altra quarta part dels recursos conjunts, es gestionarà de manera conjunta per promoure activitats als territoris neutrals –com ara Barcelona ciutat, la resta de comarques fora de la demarcació barcelonina– i les altres zones de l'Estat on tenen presència.