Economia

El Suprem arxiva definitivament el recurs d'Endesa que va paralitzar l'opa de Gas Natural

Cap de les dues companyies energètiques ha volgut pronunciar-se, de moment, sobre la decisió de l'alt tribunal

La Sala Tercera del Tribunal Suprem ha acordat avui arxivar definitivament el recurs presentat per Endesa el febrer del 2006, contra la decisió del govern central d'autoritzar amb condicions l'oferta pública d'adquisició d'accions (opa) de Gas Natural.

Així, el ple de la sala ha donat per acabada la causa, que va paralitzar durant més de vuit mesos l'opa, per “falta d'objecte”, fet que implica que ja no entrarà en l'anàlisi del fons del recurs de l'elèctrica.

A més, l'arxiu definitiu suposa reconèixer que la decisió del consell de ministres del 3 de febrer del 2006 va ser eficaç i legal, donat que els actes administratius es presumeixen vàlida excepte si es declara el contrari. En aquest context, fonts jurídiques han explicat que la decisió de l'alt tribunal reforça la posició jurídica de Gas Natural i afebleix la d'Endesa si en el futur es produïssin reclamacions per danys i perjudicis per alguna de les parts.

Endesa havia demanat al Suprem que continués el procediment, ja que volia una sentència ferma sobre el cas per fer-la servir com argument jurídic en el cas que alguna de les parts reclamés. Per contra, Gas Natural defensava el seu arxiu definitiu perquè considerava que no tenia sentit seguir amb el procediment.

Quan la gasista catalana va renunciar a continuar amb la seva opa, l'1 de febrer passat, l'empresa es va mostrar convençuda que la situació que la va portar a prendre aquesta decisió no s'ajustava al dret i, per això, va indicar que es reservava la possibilitat de reclamar pels perjudicis ocasionats.

Cap de les dues empreses ha volgut pronunciar-se, de moment, sobre la decisió del Suprem. L'arxiu definitiu de la causa tanca un procés iniciat el febrer del 2006.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.