Economia

alemanya

Berlín descarta reprendre el Nord Stream 2 i al·ludeix a gasoductes operatius

El govern alemany manté que l’objectiu és independitzar-se de les importacions d’energies fòssils, especialment de Rússia

El govern alemany ha descartat aquest divendres posar en funcionament el gasoducte Nord Stream 2 i ha fet referència a l’existència d’altres gasoductes perfectament operatius en comentar l’exigència del vicepresident dels liberals, Wolfgang Kubicki, de reprendre el paralitzat projecte.

“Tenim un gasoducte en funcionament, Nord Stream 1, que a ple rendiment és suficient per a cobrir les necessitats de gas d’Alemanya”, ha dit en una roda de premsa ordinària un portaveu del ministeri d’Economia, que ha agregat que la proposta de Kubicki té a veure amb un país, Rússia, “que ha demostrat ser un proveïdor d’energia poc fiable”.

En paral·lel, el portaveu adjunt del govern alemany, Wolfgang Büchner, ha recordat que el procés de certificació del Nord Stream 2 es va paralitzar “per una bona raó” –com a resposta al reconeixement per part de Moscou de les autoproclamades repúbliques populars de Donetsk i Luhansk– i que la represa del projecte “no està actualment en discussió”.

El portaveu es va remetre a més a les declaracions del canceller, Olaf Scholz, de començaments de mes quan va dir que “hi ha suficients capacitats respecte al Nord Stream 1”. “No falten en absolut possibilitats per a complir amb tots els contractes que Rússia ha tancat per a tota Europa” amb l’ajuda d’aquest gasoducte i del d’Ucraïna, “que segueix en funcionament”, ha dit citant al canceller.

El portaveu d’Economia ha recordat, d’altra banda, que l’objectiu del govern alemany és independitzar-se de les importacions d’energies fòssils, especialment de Rússia, “per les actuals raons, però també per principi”.

Per la seva banda, una portaveu del ministeri de Finances ha afirmat que el seu titular, el líder dels liberals, Christian Lindner, creu que la proposta de Kubicki és “errònia” i “forassenyada”.

En declaracions a la xarxa de mitjans RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND), Kubicki es va mostrar convençut que no existeix “cap raó assenyada per a no obrir Nord Stream 2”, la qual cosa li ha valgut crítiques des del seu propi partit. “Hem d’obrir Nord Stream 2 al més aviat possible per a omplir els nostres dipòsits d’emmagatzematge de gas per a l’hivern”, i va afegir que una vegada estiguin plens, es pot tornar a tancar el Nord Stream 2 i també la resta de gasoductes tan aviat com Alemanya aconsegueixi no dependre de les importacions.

Si el president rus, Vladímir Putin, decideix tallar el subministrament, Alemanya no haurà perdut res, però si arriba més gas per aquesta via, “fins i tot la quantitat completa promesa contractualment”, ajudarà al fet que la gent no passi fred i que la indústria no es vegi greument afectada, va argumentar Kubicki.

Nord Stream 1 deixarà de bombar gas durant tres dies per motius tècnics

El gegant gasístic rus Gazprom ha anunciat avui que el pròxim 31 d’agost aturarà durant tres dies el bombament de gas a Alemanya a través del gasoducte Nord Stream 1 per a dur a terme el servei tècnic de l’única instal·lació de bombament que es manté en funcionament.

“El 31 d’agost de 2022 el Trent 60, únic equip de bombament operatiu, es detindrà durant tres dies per a dur a terme labors de servei tècnic i manteniment rutinari”, ha informat l’empresa en el seu canal de Telegram.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona