Economia

Els peatges catalans pujaran un 4,16% de mitjana a partir del 2008

El càlcul ha tingut en compte factors com la repercussió del 95% de la variació de l'IPC

Les tarifes dels peatges ubicats en vies de titularitat de la Generalitat s'incrementaran un 4,16% de mitjana a partir de l'1 de gener del pròxim any, segons ha aprovat avui la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques després de la revisió anual dels contractes subscrits entre l'administració catalana i les empreses concessionàries.

El càlcul de les noves tarifes ha tingut en compte factors com la repercussió del 95% de la variació de l'índex de preus de consum (IPC) prenent en consideració l'índex interanual registrat el mes d'octubre passat.
A més, en el preu també es té en compte el trànsit mitjà diari de cadascuna de les vies de peatge, de manera que com més vehicles circulin per una autopista, menor és l'augment de l'actualització anual.

Així, la repercussió en l'IPC és del 90% a la C-16 entre Terrassa (Vallès Occidental) i Manresa (Bages) i a la C-32 entre Castelldefels (Baix Llobregat) i el Vendrell (Baix Penedès), mentre que als Túnels de Vallvidrera la repercussió seria del 92,5% i a la C-32 entre Montgat i Palafolls (Maresme), així com a la C-33 entre Barcelona i Montmeló (Vallès Oriental), la repercussió ascendiria fins al 94%.

La més cara
La barrera que més s'encarirà el 2008 serà la de la C-16 al Túnel del Cadí, que per als que no gaudeixen de gratuïtat per ser residents, passarà de costar 10,04 euros a 10,52 euros. Per part seva, els túnels del Garraf a la C-32 s'encariran 22 cèntims d'euro i passaran a costar 5,07 euros i 2,71 euros per als usuaris habituals.

El preu del peatge a la C-16 entre Terrassa Vallès i Manresa pujarà 15 cèntims fins a 3,44 euros entre setmana i 27 cèntims fins a 6,26 euros els dissabtes i diumenges. El descompte del 100% continuarà vigent des del primer trànsit.

Els Túnels de Vallvidrera costaran 2,99 euros en hora baixa, fet que suposa un increment de 13 cèntims, mentre que en hora punta l'increment serà de 14 cèntims fins a 3,36 euros.

24.000 beneficiats per les bonificacions
Un total de 24.013 nous conductors s'han acollit durant 2007 a les noves condicions de gratuïtat de les barreres d'accés a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), les Fonts, el túnel del Cadí i Alella (Maresme) des del passat 1 de febrer.

Aquesta xifra suposa un augment del 54% respecte als usuaris que es beneficiaven de bonificacions el desembre del 2006 i que, a dia d'avui, sumen 68.821 persones a Catalunya.

D'aquesta manera, més del 20% dels vehicles que fan servir el peatge d'accés a Alella (Maresme) i al Túnel del Cadí es beneficien de la gratuïtat, mentre que el 40% dels vehicles que circulen per les Fonts i més de la meitat dels de Mollet (Vallès Oriental) gaudeixen del 100% de bonificació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí