Economia

Lara anima els empresaris a invertir en innovació

Santcugatribuna

"Els empresaris han d'apostar constantment per la innovació i per la renovació dels seus respectius negocis", va recomanar José Manuel Lara Bosch, president de Grupo Planeta i del Cercle d'Economia, als empresaris presents en la sessió d'ahir del 21è fòrum empresarial Santcugatribuna, que organitza l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, amb el patrocini del Banc Sabadell, SC Trade Center i BMW Cano Catalunya i el suport de l'AVUI i el Diari de Sant Cugat.
Sota el títol La responsabilitat de l'empresariat català, José Manuel Lara va determinar que els empresaris catalans "han d'adaptar-se als canvis que han modificat l'economia del món, ja que estem en un segle en què són cada cop més accelerats". "Els empresaris -va afegir el president de Planeta- han d'apostar per una renovació dels negocis, ja que els hàbits de consum de les persones fan que les activitats empresarials no durin tota la vida".

Aquesta innovació o renovació, però, ha d'anar lligada a la globalització i internacionalització de les empreses. D'aquesta manera, el president del Cercle d'Economia va determinar que "els empresaris han de canviar la mentalitat i ser capaços d'agrupar-se per formar companyies més fortes". En aquest sentit, Lara va assegurar que "s'ha de perdre la por al diner com a primera matèria i buscar capital com a finançament sense por d'endeutar-se".

Recursos humans
Aquesta innovació, però, no serveix de res si no es tenen en compte uns recursos humans qualificats. Lara va reclamar a l'administració "un pla de formació dels treballadors", ja que "la clau del futur de les nostres empreses radica a tenir uns bons recursos humans".

Tot i que no només és esforç de l'administració perquè les empreses "també han de buscar maneres per formar els seus treballadors". Pel president del Grupo Planeta, si es mantenen aquests criteris bàsics s'aconseguirà crear "un entorn social i econòmic favorable".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.