Economia

Lara anuncia que deixarà la presidència de Planeta l'any 2015

Empreses

El president de Planeta, José Manuel Lara, de 63 anys, ha anunciat avui que deixarà la presidència executiva del grup quan en faci 70.

Lara ha participat aquest matí en els esmorzars de PriceWaterhouseCoopers a Barcelona i ha fet aquest anunci en parlar dels reptes que han d'assumir les empreses, i ho exemplificava amb la que ell dirigeix.
"Cap directiu s'adona que es fa vell. Per tant, cal posar normes sobre l'edat, en què només el número u pugui fer excepcions", ha explicat Lara.

Lara ha detallat que "fa set o vuit anys, abans de fer els 60 anys, ja vaig decidir que no podria ser conseller delegat quan tingués aquesta edat, i fa tres anys que ja no ho sóc, i ara Carlos Fernández és el conseller delegat de Planeta".

El màxim accionista de Planeta ha explicat que "de la mateixa manera, després dels 70 no es pot ser president executiu", i ha sentenciat que després d'aquesta edat "ser president només serveix perquè et treguin en processó".

"És molt romàntic veure aquests propietaris que es moren a l'empresa, però això és dolent per a l'empresa perquè en la majoria dels casos han retingut tot el poder i això ha alentit molt la presa de decisions", ha reflexionat.

Dades del grup
Lara no ha volgut donar dades del tancament econòmic del seu grup el 2007, però ha assenyalat que ha estat un bon any, en què el benefici operatiu ha crescut per sobre del 30%.

Sobre el ritme de l'economia, considera que "entrarem en una desacceleració o en una lleu recessió, però no en una crisi aguda", i ha assegurat que hi ha problemes molt greus respecte als quals el govern no pot fer res, com la crisi de liquiditat en els mercats interbancaris.

"No obstant, no crec que les empreses tinguin problemes per seguir negociant el seu circulant, ja que això seria greu, i tampoc atractiu, perquè provocaria una caiguda desmesurada del consum", ha assegurat el president de Planeta.

La inexperiència de Pizarro
A més, el també president del Cercle d'Economia ha considerat, sobre la possibilitat que Manuel Pizarro sigui ministre d'Economia en un hipotètic govern del PP després de les eleccions generals, que el problema no és que sigui anticatalà, sinó la seva falta d'experiència en la gestió pública.

Així doncs, Lara ha assenyalat que "la incertesa és que no és el mateix ser el president d'una empresa o defensar-la d'una opa que gestionar un país", en referència a la inexperiència de Pizarro –fundador d'Iberagentes i antic president d'Ibercaja i Endesa– en la gestió pública.

En aquest sentit, Lara ha restat importància al biaix d'anticatalanisme de què s'acusa Pizarro, si bé reconeix que la seva inclusió com a número dos en les llistes del PP "és una decisió que no beneficia el PP a Catalunya", i ha lamentat que "una vegada més es posen els interessos electorals del PP a Espanya per sobre dels del PP a Catalunya".

Respecte a la fallida opa de Gas Natural sobre Endesa, Lara ha assegurat que com a català "jo hauria volgut una gran empresa energètica amb seu a Catalunya, és una de les meves obsessions, però no va poder ser".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.