Economia

Salvador Alemany rellevarà Lara al capdavant del Cercle d'Economia

Relleu

El president d'Abertis, Salvador Alemany, serà el substitut de José Manuel Lara al capdavant del Cercle d'Economia. La candidatura única d'Alemany, que actualment és vocal de la junta i que recollirà el bastó de comandament de l'actual president l'estiu vinent, ha sorgit a proposta dels expresidents de la institució, reunits ahir en un dinar privat, i tirarà endavant previ consens amb la junta.
Es dóna la circumstància que, contràriament a la tradició, el nou cap visible de l'entitat no és un dels actuals vicepresidents, càrrecs ocupats per Josep Oliu, Artur Carulla, Anton Costas i Borja García-Nieto. L'estructura de quatre vicepresidències –abans només n'hi havia tres– va formar part precisament de la renovació que dins de la institució va representar l'arribada de José Manuel Lara, sota el qual el Cercle també ha canviat de seu.

El mandat de Lara s'ha destacat per l'accentuació de la implicació del Cercle en el debat econòmic i social del país. Ja en ocasió del seu nomenament, el juliol del 2005, el president del grup Planeta havia deixat clar que aquest era el seu objectiu principal. Lara ha potenciat la labor pedagògica del Cercle apel·lant al "valor de prescriptor" que ha tingut la institució des de la seva fundació, el 1958.

Toc als polítics
Com a exemple de la intensificació de la tasca agitadora del Cercle es podria esmentar que fa un parell d'anys, durant la reunió anual del Cercle a Sitges, José Manuel Lara s'hi va estrenar com a amfitrió criticant obertament les turbulències que van caracteritzar el govern de Pasqual Maragall. O l'actitud diametralment oposada en la trobada de l'any passat, ja que l'actual president del Cercle va mostrar la seva satisfacció pel que molts van definir com a retorn de "l'oasi català", un cop conclòs el debat de l'Estatut, encarnat d'alguna manera en la figura austera però estable de José Montilla.

Al marge de les mítiques reunions al Garraf, les opinions d'actualitat que publica periòdicament el club empresarial també han buscat en aquesta etapa un efecte revulsiu. El Cercle ha clamat per la millora de les infraestructures o ha instat a reobrir el debat nuclear, però en destaca especialment l'última. Sota l'epígraf La responsabilitat de l'empresariat català, difós a mitjan novembre, s'instava el món empresarial del Principat a assumir les seves responsabilitats en la pèrdua de pes econòmic del país i cridava a deixar de banda el victimisme i l'individualisme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.