Economia

Els conductors d'autobusos no arriben a cap acord amb TMB i mantenen la vaga del 21 al 24 de desembre i del 2 al 4 de gener

ZONA METROPOLITANA

16:24h
La direcció de l'empresa TMB ha explicat en un comunicat que vol continuar negociant, en una reunió que podria tenir lloc dijous, 20 de novembre. No obstant això, posa com a condicions que es desconvoqui la vaga prevista pels dies 21, 22, 23 i 24 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, i que a la trobada hi hagi la comissió delegada del Comitè d'Empresa, perquè valora que les persones que representaven al col·lectiu aquest dimarts al matí no són "un òrgan legalment capacitat per arribar a acords".

Durant la reunió mantinguda amb els conductors d'autobusos ha reconegut que la petició de "pauses dins la jornada laboral i altres mesures de limitació del temps de conducció" estan recollides al Reial Decret 902/2007, tal com reclamen els convocants de la vaga. L'empresa denuncia que "els representants dels dos sindicats convocants de la vaga s'han negat" a rebre la comunicació escrita on figura la proposta, fet que ha constat en acta.

13:34h
Dos representants de TMB s'han reunit el matí d'aquest dimarts amb dotze conductors durant dues hores i mitja sense arribar a cap acord. La Generalitat els havia convocat al Departament de Treball per intentar acostar posicions però, segons Josep Garganté, delegat del comitè d'empresa i conductor, "l'empresa continua no volent complir un real decret que parla del tema dels descansos i que afecta la seguretat dels passatgers i del conductor".

Garganté ha explicat que l'empresa no ha volgut negociar pels dos dies de festa que reclamen, i han proposat que en cas que desconvoquessin la vaga, començarien a negociar pel pròxim conveni. Per tot això, els conductors dels autobusos de TMB han reiterat la seva voluntat de fer vaga del dia 21 al 24 de desembre, i "en cas que l'empresa no reconsideri la seva postura", també del 2 al 4 de gener.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.