Economia

Anna Simó diu que la participació registrada ha d'acabar amb el "menyspreu" d'alguns partits a la causa independentista

Considera que la participació del 30% evidencia que interessa l'argument per la independència de Catalunya

La portaveu parlamentària adjunta i vicesecretària general d'acció política d'ERC, Anna Simó, considera que les consultes independentistes d'aquest diumenge han de servir per acabar amb el "menyspreu que tenien alguns partits al fet independentista". Per la dirigent republicana, l'argument que la independència del país "no interessava" es contraposa amb el fet que aquest diumenge gairebé el 30% de la població de 166 municipis catalans ha anat a votar en aquesta consulta independentista promoguda des de la societat civil. "Interessa la crisi però també quin ha de ser el futur polític", ha sentenciat Anna Simó.

La representant d'ERC a la cambra catalana destaca que la xifra de participació és bona tenint en compte els "molts pocs mitjans" que han disposat els organitzadors molt diferents a qualsevol cita electoral oficial. Simó ha destacat que en zones on hi hagut implicació ciutadana i les consultes s'han organitzat molt bé "s'ha disparat l'índex de participació". En aquest sentit, Simó ha assenyalat la comarca d'Osona on els diferents aspectes de la consulta s'han fet "molt bé" i "molt rigor" fet que s'ha acabat notant en la participació. Simó considera que les experiències positives i negatives s'han d'aplicar en les "properes onades de consultes que vindran" fins arribar a la "consulta definitiva".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.