Política

Uriel Bertran aposta per unificar l'organització de les consultes al marge de les opcions polítiques

El cap de campanya de la Coordinadora Nacional contesta a Alfons López Tena que ha lamentat l'organització "de pacotilla" de les consultes sobiranistes per part de la Coordinadora

El cap de campanya de la Coordinadora Nacional de les consultes independentistes a Catalunya, Uriel Bertran, ha apostat per unificar l'organització d'aquestes iniciatives.

Bertran ha fet aquestes declaracions després que el director d'Osona Decideix, Alfons López Tena, ha lamentat avui l'organització "de pacotilla" de les consultes sobiranistes per part de la Coordinadora i ha criticat també la iniciativa de l'alcalde d'Arenys de Munt i portaveu de l'entitat, Carles Móra, de presentar aquest migdia al Parlament una ILP per celebrar un referèndum sobiranista a tot Catalunya a l'abril.

En roda de premsa, el també diputat d'ERC a la cambra catalana ha demanat que qui hagi de pronunciar-se sobre determinades opcions polítiques ho faci referint-se particularment a una persona, però no a la Coordinadora, "perquè no hi té res a veure".

Alhora, ha assegurat haver parlat avui amb López Tena i ha explicat que aquest veu "intencionalitat" d'algunes persones implicades en l'organització, més enllà de l'àmbit estricte de les consultes.

Per Bertran, això ha de separar-se de les valoracions sobre la tasca feta per la coordinadora, i ha subratllat que, més enllà de l'aportació voluntària de cadascú, tothom pot optar per la participació política si ho creu convenient.

"Jo mateix l'exerceixo, com molts altres companys, però això queda fora de la coordinadora; no es poden barrejar les coses", ha afirmat.

Osona no és Catalunya
Sobre les crítiques de López Tena a les tasques organitzatives de la coordinadora, Bertran ha replicat que l'exvocal del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) sap el que ell ha organitzat a la comarca d'Osona però "no coneix ni de lluny l'organització a la resta del país", on, segons el republicà, també es va fer molt bé.

Alhora, ha assegurat que les dues entitats han intentat treballar tan coordinades com ha estat possible i amb el màxim intercanvi d'informació, i ha recordat a Tena que "no tot Catalunya té una composició sociològica i de majories polítiques com la d'Osona", en els municipis de la qual s'ha registrat la participació més alta.

Per tot això, Bertran ha atribuït les declaracions de Tena al "cansament acumulat" pels organitzadors en haver de portar tot el procés a través de voluntaris, sense el suport institucional.

En preguntar-li sobre el posicionament de la coordinadora en relació amb la ILP que avui presentarà Móra al Parlament, Bertran ha dit que l'entitat encara no pot pronunciar-se.

Sobre la possibilitat de formar part d'un nou partit polític amb l'aval dels resultats de les consultes de diumenge, en què va arrasar el sí, ha explicat que ell ja forma part d'un partit, ERC, i que sempre ha pensat que "més que canviar de partit és millor canviar el partit en els aspectes que es poden millorar".

"Per convèncer la societat catalana primer has de ser capaç de convèncer els teus companys d'organització; en això estem i crec que anem pel bon camí", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

El Parlament activa avui el rellotge preelectoral i es dona l’agost per fer un ple

barcelona

Amb qui van els empresaris francesos?

París
Eva Menor Cantador
Alcaldessa de Badia del Vallès (PSC)

“Deixo de ser alcaldessa, però portaré Badia del Vallès al cor i al cap”

Badia del Vallès
Quim Roca
Alcalde de Sant Gregori (Junts)

“El repte és convertir l’espai del Sindicat en un local social”

Sant Gregori
economia

Oli amb IVA del 0% fins a l’octubre i reducció de l’IRPF a rendes baixes

madrid
iemen

Els houthis llancen un “nou míssil balístic” contra un portacontenidors en la mar Aràbiga

barcelona
rússia

El TEDH condemna a Rússia per una violació massiva de drets a Ucraïna

barcelona
kenya

Al menys 17 morts en l’assalt i incendi del Parlament per la pujada d’impostos

barcelona
Política

Aliança Catalana fulmina el regidor de Ribera d’Ondara per comentaris homòfobs

Barcelona