Economia

El Parlament rebutja la ILP que demanava un referèndum d'independència el 25 d'abril

Tots els partits parlamentaris rebutgen la proposta presentada per membres de la coordinadora nacional de les consultes. Argumenten que el legislatiu no té la competència

La mesa del Parlament no ha acceptat aquest matí a tràmit la iniciativa legislativa popular (ILP) que van presentar membres de la coordinadora nacional de les consultes sobiranistes, amb l'objectiu de celebrar un referèndum oficial sobre la independència a Catalunya el dia 25 d'abril. Tots els partits parlamentaris, des del PP fins a ERC, passant per CiU, el PSC, ICV i Ciutadans, han estat d`acord a tombar aquesta proposta, amb l'argument que la Generalitat no té competències per convocar aquesta consulta oficial.

Membres de la coordinadora nacional van presentar la ILP al registre del Parlament el 14 de setembre, l'endemà de les consultes celebrades en 167 localitats catalanes. I estava firmada per Anna Arqué, David Vinyals i Josep Anton Martínez Llorach. El vistiplau de la mesa és necessari, en el cas de les ILP, perquè després pugui començar la recollida de firmes.

De fet, ha succeït el mateix amb aquesta ILP que amb la que ja es va presentar en sentit similar el 6 de maig, que demanava també recollir firmes per celebrar un referèndum oficial el 12 de setembre de l'any que ve. Tampoc va prosperar, per decisió unànime de la mesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.