Esports

La RFEF no autoritza el Catalunya-Estats Units previst per al 14 d'octubre

La Federació Espanyola defensa que les "seleccions autonòmiques" juguin durant les vacances de Nadal

La junta directiva de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha rebutjat avui l'autorització a la Federació Catalana de Futbol (FCF) per disputar l'amistós Catalunya-Estats Units, previst per al 14 d'octubre, data oficial de celebració de partits internacionals.

Sotmesa a votació la celebració del Catalunya-Estats Units, la junta directiva de la RFEF va denegar el permís a la Catalana per 18 vots en contra, tres abstencions i tres vots a favor, segons fonts de la FCF.

El motiu del rebuig, segons ha explicat a EFE Jorge Carretero, portaveu de la junta de la RFEF, radica en la data elegida per la FCF, el 14 d'octubre, un dies després del dia previst per al Dinamarca-Espanya classificatori per a l'Europeu del 2008.

"La sol·licitud s'ha denegat perquè existeix un acord amb els clubs i la Lliga de Futbol Professional perquè els partits de les seleccions autonòmiques es juguin durant les vacances de Nadal perquè d'aquesta manera es perjudica menys els clubs i es preserva millor els jugadors", ha comentat el portaveu federatiu.

El Catalunya-Estats Units s'havia programat per al diumenge 14 d'octubre, presumiblement a l'Estadi Olímpic de Montjuïc. Un dia abans, Espanya jugarà a Dinamarca, i tres després, el 17 d'octubre, el combinat de Luis Aragonés jugarà un amistós davant Finlàndia a Hèlsinki. Des de la RFEF es considera que la data elegida per la FCF no és l'adequada.

La Federació Catalana ha sol·licitat a la RFEF que li traslladi per escrit els resultats oficials de la votació i els motius pels quals s'ha denegat el permís per celebrar el partit.

Malestar a la FCF
Fonts de la FCF han mostrat el seu malestar per la decisió de la RFEF i han subratllat que existia el compromís de no convocar cap internacional espanyol. A més, el president de la FCF, Jordi Roche, oferirà una roda de premsa en els pròxims dies per fer pública la seva reacció a la decisió de la RFEF.

Catalunya ja va disputar davant Euskadi un partit amistós el dia 8 d'octubre passat, data oficial de partits internacionals segons la FIFA.

L'arribada a la presidència de la Catalana de Jordi Roche va suposar un canvi en la política de la FCF, disposada a no resignar-se a jugar partits amistosos tan sols per Nadal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.