Esports

El futbol català recorrerà la prohibició espanyola

Roche no entén la prohibició de la FEF al Catalunya-EUA i afirma que es torna a “un escenari que ja estava superat”

Jordi Roche, president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), estava ahir dolgut i decebut amb la decisió de la Federació Espanyola (FEF) de vetar l’amistós Catalunya - Estats Units previst per al 14 d’octubre vinent. No entenia les explicacions de l’organisme dirigit per Ángel María Villar, assegurant que es feia “un pas enrere en les relacions amb la FEF”, i es va mostrar disposat a moure cel i terra per capgirar la situació. “De moment enviarem una carta a la FEF perquè reconsideri la seva postura i, si cal, podríem anar al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport –va indicar–. Sigui com sigui, això no suposa la fi dels amistosos i lluitarem amb més força que mai per fer-li entendre a Villar que s’ha equivocat”.

Acompanyat pels vicepresidents Ricard Campoy i Joan Castells i el seleccionador català Pere Gratacós, Roche va presentar-se davant els mitjans de comunicació per expressar “la profunda decepció del futbol català” en trobar-se en “un escenari que ja es creia superat”. “No entenem que ara es digui que hi ha un acord que estableix que les seleccions autonòmiques només poden disputar un partit internacional a l’any, coincidint amb Nadal, quan el 2006 ja vam jugar contra Euskadi i Costa Rica; el 2004 contra el Brasil i l’Argentina; i el 2002 també contra el Brasil i la Xina”, va explicar el màxim responsable del futbol català.

Poder triar data
Per Roche, que va apuntar que la suspensió de l’amistós també suposaria un greuge econòmic per al futbol modest –“els ingressos generats són una important font de finançament per a la FCF, que repercuteix en els seus clubs i sobretot en el futbol base”–, es tracta d’una qüestió que va més enllà de l’esmentat partit contra els EUA i que reclama una solució definitiva per evitar noves discrepàncies.

“Esperem que en el futur, i sempre respectant el calendari internacional, la selecció catalana tingui llibertat de jugar quan ho consideri oportú –va apuntar l’empresari gironí–. Això ens permetria tenir més temps per preparar els enfrontaments i, a més a més, faria que poguéssim portar millors seleccions i arrossegar més públic. En aquest sentit, ens agradaria signar un conveni amb la FEF i establir les bases que ens possibilitessin disputar amistosos sense estar supeditats cada vegada al que decideixi una votació”.

Una de les altres raons que no acabava de comprendre Roche era que “per Nadal es perjudica menys els clubs i es preserva millor els futbolistes”, segons diu la FEF. “Això no ens val, perquè en aquesta ocasió, i com ja va passar en el Catalunya-Euskadi, Gratacós es va comprometre a no cridar cap jugador seleccionat amb Espanya per als partits contra Dinamarca i Finlàndia”, va afegir.

Incomprensió
En l’afany per buscar alguna raó, més enllà de la simple arbitrarietat, a la decisió de la FEF, els periodistes van preguntar a Roche si creia que el fet de no ser un home de Villar li podia haver passat factura, o si hi podia haver influït el rebombori generat per la participació de la selecció catalana de futbol sala al Mundial d’Argentina. “No pot ser que es doni permís per jugar un partit pel fet d’estar més o menys implicat amb la FEF –va apuntar–. A més, la FCF mai no ha perjudicat la FEF”. I va afegir: “Espero que el Mundial de Mendoza no hi tingui res a veure, així com espero que el motiu de la negativa tampoc no sigui l’èxit del Catalunya-Euskadi de l’any passat. Però és cert que els costa entendre que des de Catalunya es vulguin seleccions pròpies”.

Els dirigents de l'Espanyol i el Barcelona han demanat a la FEF que reconsideri la seva posició. El director general executiu de l'Espanyol, Pedro Tomás, ha explicat que el club ha demanat a la Federació Espanyola que "reconsideri i canvii" la seva decisió, ja que entén que "el partit no interfereix amb els que ha de jugar la selecció espanyola davant Finlàndia i Dinamarca". Per la seva banda, el president del Barça ha acusat els polítics d'eludir les seves responsabilitats.

Mentrestant, a l'agència oficial de la federació nord-americana s'ofereixen amb tota normalitat viatges per assistir al partit previst per al 14 d'octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.