Esports

Guardiola està al cas

Reunions. Viatges. Trucades. El Barça està accelerant l'operació Renove sense tenir del tot definit el nom del pròxim entrenador. Sobre la taula del secretari tècnic, Txiki Begiristain, hi ha tres candidats concrets per substituir Frank Rijkaard: el favorit, Pep Guardiola; un de la mateixa escola, Michael Laudrup, i un altre que es vol mantenir més en un segon pla, però que part de la cúpula directiva del club insisteix que sigui José Mourinho. Un membre de la comissió delegada de l'entitat va contactar amb Carlo Ancelotti, tècnic del Milan, per sondejar la seva arribada a Barcelona, però aquesta opció no té gaire suport a les oficines del Camp Nou.

Begiristain està encarrilant els fitxatges independentment de qui acabi sent el tècnic, perquè insisteix que la filosofia del club és innegociable, per bé que ha comunicat els seus plans a Guardiola i l'actual entrenador del Barça B hi està donant el seu parer. Segons ha pogut saber aquest diari de fonts properes a les negociacions, a diferència d'altres anys a aquestes altures Begiristain no té cap fitxatge enllestit. Tot i que s'ha avançat ara en les negociacions amb el sevillista Poulsen, cap acord és ferm.

Units per Rijkaard
Mentrestant, la plantilla del Barça continua aferrant-se a Frank Rijkaard. "No estic d'acord que estigui tan clar que marxi. Espero i desitjo que estigui molts anys més al club. Ha fet història aquí i se l'ha valorat poc. Està sobradament qualificat per entrenar un club com aquest. Mereix més respecte", va apuntar Víctor Valdés, el tercer jugador després d'Eto'o i Messi que aposta per la continuïtat de l'holandès aquesta setmana.

En aquest sentit, Rijkaard va reaccionar ahir recordant públicament que té contracte en vigor i que no té pensat abandonar el club, com va apuntar un amic íntim el dia anterior. En una nota als mitjans holandesos, l'entrenador del Barça va puntualitzar: "Sempre he dit que vull seguir mantenint el compromís amb aquest club i no tinc cap intenció de marxar. Estem en un moment en el qual el més important és mantenir la calma i donar-nos suport els uns als altres".

La qüestió és que el Barça no farà oficial l'adéu de Rijkaard fins a final de temporada, per bé que ja el té fins i tot assumit el president Joan Laporta, l'últim que s'ha resistit a acceptar-lo pel seu afecte personal cap a l'holandès i perquè volia complir el seu mandat amb només un entrenador.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.