Esports

Guardiola lliga Arxavin per jugar per l'esquerra

Barça

El Barça ja té al sac el seu cinquè fitxatge. Es tracta del davanter rus Andrei Arxavin, estrella del Zenit de Sant Petersburg i de la selecció russa que avui disputarà a Espanya una plaça a la final de l'Eurocopa. L'operació està encarrilada, tant amb el jugador com amb el Zenit, i només s'espera que Rússia finalitzi l'Eurocopa per tancar-la, firmar-la i anunciar-la, cosa que es farà com a molt tard la setmana que ve.

El Barça pagarà 15 milions d'euros pel traspàs d'Arxavin, que firmarà per quatre temporades i cobrarà una mica més dels tres milions d'euros per temporada que cobra actualment a l'equip rus.

El nou '10' de Guardiola
Arxavin és la cinquena peça del nou projecte, juntament amb Keita, Piqué, Martín Cáceres i Alves, però és el primer atacant destinat a compensar la pèrdua de poder ofensiu que suposarà prescindir de Ronaldinho, Eto'o i Deco.

El nou tècnic blaugrana planeja convertir el 10 de la selecció russa en el nou atacant per la banda esquerra de l'equip, la demarcació que els últims cinc anys havia ocupat Ronaldinho. La seva incorporació, per tant, no canvia els plans d'incorporar un migcampista ofensiu com el bielorús Hleb i un golejador com el togolès Adebayor.

L'Eurocopa, definitiva
La secretaria tècnica del Barça tenia informes favorables sobre el rus, però hi havia dubtes sobre la idoneïtat del fitxatge, per la posició que ocupava al Zenit –sovint més a la dreta que a l'esquerra– i per la seva resposta fora de la Lliga russa.

El seu protagonisme al Zenit en partits de Copa de la UEFA, davant el Rangers i el Bayern, va alertar els tècnics, que, d'acord amb Guardiola, van ajornar la decisió fins a l'Eurocopa, en la qual ha confirmat les seves qualitats –velocitat, un contra un, visió de joc– en un torneig d'alt nivell i també jugant per la banda esquerra, on l'ha situat Hiddink.

La predisposició del jugador cap al Barça, l'entesa del club amb el seu representant, Dimitri Seliuk, i l'acord previ d'Arxavin amb el Zenit respecte al preu de la seva sortida (15 milions) han permès al Barça avançar-se a altres clubs que pretenen el jugador i lligar l'operació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.